Niepoort, 10 års Tawny Port

299,75  m/Moms
( 239,80  u/Moms )
ekskl. levering
Niepoorts 10 års Tawny er en klassiker og en af de allerbedste på markedet.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Niepoorts 10 års Tawny er en klassiker og en af de allerbedste på markedet.

Området og Producenten: Niepoort er et privatejet familiefirma, grundlagt i 1842. Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer. Senest har Eduard Dirk van der Niepoort overtaget firmaet i 2005 da hans far Rolf gik på pension. Man har altid tilstræbt at to generationer har arbejdet sammen i firmaet for at bevare ånden og stilen i vinen. Dirk indtrådte i firmaet i 1984.

Dirk har fra start haft sine egne visioner som blev vakt under hans studietid i bl.a. Schweiz. Dirk, der også har arbejdet på vingårde i Californien,  vil gerne beholde stilen i huset, men samtidig forbedre tingene. Familiens produktion af portvine har altid været af meget høj kvalitet, vine med stor koncentration og lang holdbarhed. Huset Niepoort har i mange år været berømt for sine klassiske Portvine af meget høj kvalitet. Den tradition kan føres helt tilbage til 1842.

Vinstokkene vokser på terrasse-anlagte bjergsider. De bedste druer kommer fra terrasser, som ligger mindre end 500 meter over havets overflade. Der findes over 80 forskellige druesorter, som er tilladt i portvinsproduktionen. De mest plantede blå druesorter hos Niepoort er: Touriga Nacional, Tinta Barocca, Touriga Francesa, Tinta Cão og Tinta Roriz (Tempranillo).

Vinen: Vinificationen er traditionel. Druerne trædes med fødderne i lagares og gæringen begynder. Når mosten har nået 4% alkohol, trækkes den over i et kar med et forud beregnet kvantum druespiritus med en høj alkoholstyrke og gæringen standser omgående. Der tilsættes ca. 100 liter brandy, med en alkoholstyrke på 75-80%, til 500 liter most.

Resultatet er en sød vin med en alkoholstyrke på ca. 20%. Dette råmateriale bringes til Niepoorts lagerhus i havnebyen Vila Nova de Gaia ved Douro-floden. Her modnes vinen på Piper af egetræ, som rummer det traditionelle portvinsmål, 500 liter. Niepoort Tawny 10 Years Old er sammensat af vine, der har en gennemsnitsalder på 10 år. Der produceres ca. 12.000 flasker om året.

I Glasset: Niepoort Tawny 10 Years Old har en smuk rød orangegylden tone med glød som en solnedgang. Elegant duft med krydrede toner lige fra honning over tørret frugt til peber. Smagen er fyldig, med megen frugt, lækkert krydret og flot balance mellem friskhed og sødme.

Servering: Eminent Portvin til desserter som chokolade, nødder og kager, lagrede oste, "småmeditation" eller til en god cigar. Server v/10-12°C.

Pressen:
Vin
Avisen - 5 stjerner - "Lækker og dejlig portvin, cremet og med både frugt og sødme. I smagen pikante noter af appelsin og kandiserede frugter." (Uge 41/20016)

Ekstra Bladet - 5 stjerner / "91 POINT" - "Familiehus med den karismatiske vinmager Dirk Niepoort ved roret. Denne 10 års tawny er lys med en let rødlig farve. Intens nøddeagtig duft. Bagte blommer, cigarkasse, vanilje og julekage. Lang frugtig i eftersmagen." (31-10-2014)

FINANSBUREAUET
 - 5 stjerner - "Skarp og præcis Tawny med stor sødme, lys chokolade, glycerin, marcipan , kirsebær og nød i smagen. Sådan skal Tawny smage." (16-11-2012)

Land: Portugal
Område: Douro
Alder: 10 år
Type: Tawny
Druer: Touriga Nacional, Tinta Barocca, Touriga Francesa, Tinta Cão og Tinta Roriz
Indhold: Portvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 20.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler