Séduction, Viognier, IGP

79,75  m/Moms
( 63,80  u/Moms )
ekskl. levering
Aromatisk og fyldig hvidvin med eksotisk frugt, honningblød og fuldendt balance.
Vægt: 1.350
Lager: Leveringstid er 1-3 hver dag(e).
Log ind her for at købe

Aromatisk og fyldig hvidvin med eksotisk frugt, honningblød og fuldendt balance.

Området og Producenten: Badet Clément & Co. blev grundlagt i 1995 af to unge vinproducenter fra Bourgogne: Catherine & Laurent Delaunay. Navnet Badet Clément er dog meget ældre, da det stammer fra en vinhus i Bourgogne, som deres bedstefar købte i 1930erne. Catherine & Laurent Delaunay har suppleret familietraditionerne fra Bourgogne med erfaringer fra arbejde i forskellige af de nye vinlande. I dag producere de vine i de to store franske vinregioner Languedoc-Roussillon og Bourgogne.

Hos Badet Clément & Co. kombinerer man moderne teknik med respekt for de enkelte områders kendetegn og særegne egenskaber. Resultatet er vine med stor personlighed og typicitet.

Vinen: Fremstillet på 100% Viognier-druer høstet ved et lavt udbytte på 40 hektoliter pr. hektar fra 10 år gamle vinstokke, der er plantet i 150-200 meters højde på skråninger i områderne Hérault og Aude Valley. Disse områder er kendetegnet af et solrigt klima med tilstrækkeligt regn og kølige nætter samt et terroir domineret af kalksten og småsten.

Viognier er en lidt overset drue, som dog vinder mere og mere frem, da den giver en frisk og ofte let sødlig vin, med både krydrede og parfumerede aromaer. Druerne vinificeres ved lave temperaturer (15-18°C) i rustfrie ståltanke, og lageres derefter flere måneder i kar sammen med druekvaset for at få endnu mere frisk frugt frem i smagen.

I Glasset: Denne Viognier har en flot lys gylden farve. Det er en rig og meget aromatisk vin med masser af karakteristiske toner af abrikoser og friske ferskner. Smagen byder på noter af akacie blomster, liljer, lavendel samt friske bananer. Vinen er rund og fyldig men samtidig frisk og velbalanceret. En vin i fuldendt balance med en flot honningblød afslutning.

Servering: Denne herlige hvidvin er en ideel til skaldyr, fisk, tærter eller sågar asparges. Server ved 6-8 grader.

Pressen:
Årgang 2013
FinansBureauet - 5 stjerner: "Besnærende Viognier med ristede nødder og honning i næsen og fyldig mund med righoldige mængder tropisk frugt. Godt køb til prisen." (14. juli 2014)

Årgang 2011
VinAvisen - 5 stjerner(Uge 15 / 2013)

Land: Frankrig
Område: Hérault og Aude Valley (Languedoc-Roussillon) 
Årgang: 2013 
Drue: Viognier
Indhold: Hvidvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 13.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler