Grenache Noir, Vieilles Vignes

99,75  m/Moms
( 79,80  u/Moms )
ekskl. levering
Her er en vin med masser af fylde, kraft og saft. En vin der vil falde i god smag hos mange og som viser, hvorfor fransk vin er så populær. Denne fyldige rødvin er oplagt til mørkt, gerne grillet kød og kraftige oste.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Her er en vin med masser af fylde, kraft og saft. En vin der vil falde i god smag hos mange, og som viser hvorfor fransk vin er så populær.

Området og producenten: I Frankrig har man de perfekte jorde og den store viden om, hvordan man fremstiller gode vine. Traditionen for at arbejde vinfremstilling går flere hundrede år tilbage. Derfor kan man også fremstille det største og mest varierede udvalg af vine i verden.

Vin de France, som er betegnelsen på vinen, betyder, at alle druerne til vinen er høstet i Frankrig, og at vinbonden har haft frihed til at indkøbe de bedst egnede druer til netop denne vin fra alle Frankrigs fremragende områder. Vine, der har betegnelsen Vin de France, er, som tilfældet er her, ofte vine, der viser den bedste side af én eller flere druer, og som ikke er bundet af de regler, der ofte er for områdespecifikke vine. Ikke at være bundet af regler giver mulighed for at eksperimentere og Grenache Noir Oak Aged, Sélection Vieilles Vignes Grande Réserve er et godt eksempel på, hvor godt et resultat, det kan give.

Vinen: Sélection Vieilles Vignes Grande Réserve er fremstillet 100% på druen Grenache Noir, der er høstet fra vinstokke, der er mere end 30 år gamle. Jo ældre en vinstok er, jo mindre bliver høstudbyttet. Til gengæld er de høstede druer ofte af særdeles høj kvalitet og mere koncentreret i smagen, hvilket også er tilfældet for denne vin.

Vinen fremstilles efter traditionelle forskrifter og har således gennemgået en klassisk vinificering efter ankomst til vineriet. Efterfølgende er vinen fermenteret på egetræ, og det er medvirkende til at skabe en vin med fylde, koncentration og masser af kraft. Efter endt gæring lagres vinen i 6 måneder på små egetræsfade på 225 liter, hvoraf 30% er helt nye fade.

I Glasset: Grenache Noir Oak Aged fremstår dyb rød i glasset. I duften og smagen møder man tobak, mørke modne blommer, sorte bær, lakrids og et fint strejf af krydderi fra fadlagringen. I munden opleves vinen silkeblød og intens med fint afrundede tanniner, en flot fylde og kraft samt en lang vedvarende eftersmag.

Servering: Denne fyldige rødvin er en oplagt ledsager til mørkt, gerne grillet kød og kraftige oste. Giv den gerne lidt luft inden servering. Server ved 16-18°C.

Pressen:
Årgang 2015
Niels Ehler - 89 point - "Potent næse med mørk blommefrugt og et tiltalende lakridset tobakket krydderi med klar sydfransk identitet og markant egetræ. Varm, men velafbalanceret og med flot frugttæthed, diskret sødme og nydeligt Grenache-udtryk. Bær den høje alkohol på bedste vis. Glat tæt mundfrugt med imponerende koncentration, rigeligt egetræ og venlig, men solid og velmodnet tannin. Autentisk udtryk af gamle vinstokke med koncentration og solid struktur og dejlig længde. Venlig og lettilgængelig. Vellykket madvin til kraftige kødretter. En vin, der på trods af sin anonyme oprindelse leverer gedigen kvalitet til en rimelig pris. Sikkert en vin med god holdbarhed." (10-01-2017)

VinAvisen - 5 stjerner - "Vellavet rødvin med god duft og smag. Smagen er fyldig og saftig med ren druesmag, let krydring, en lille sødme og fint integrerede fadnoter. 15% alkohol, men slet ikke nogen spritkant." (Uge 1 / 2017)

Årgang 2012
Smag og Behag - "Sorte brombær, kogt frugt og mynte i næsen, der følges op af sorte bær, skipper-skrå bolsjer og noget mørk chokolade i munden sammen med en anelse stødte julekrydderier. Supersaftig og meget koncentreret trods en del udtørrende - men fine - tanniner, der hænger i gummerne efterfølgende. Det er en vin, der kræver sit modspil i noget på tallerkenen - her gerne i form af røde bøffer eller stege..." (november - 2014)

Spis Bedre - "ANBEFALET" (november - 2014)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "...pæn fylde og koncentration. Krydret næse med en snert af vådt læder og blød mund med noter af tobak, lakrids og solbær, som rundes af med en lang eftersmag med et touch af vanilje og peber." (29-09-2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "En virkelig god rødvin med fyldig frugt og noter af mørke bær, tobak, lakrids...Glimrende til mange kødretter." (Uge 14 / 2014)

Politiken - "Kraftfuld vin med solmodent frugtpræg, lakrids og en vis sødmefuldhed." (8-2 2014)

Land: Frankrig
Område: Vin de France
Årgang: 2015
Drue: Grenache Noir 
Indhold: Rødvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 15.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler