Château d'Aussieres, Corbieres - Rothschild (Lafite)

189,75  m/Moms
( 151,80  u/Moms )
ekskl. levering
Topvinen fra Château d'Aussières. Folkene bag det berømte Château Lafite-Rothschild i Bordeaux spiller her med musklerne i det sydlige Frankrig. Blød varm frugt forenet med finesse fra Bordeaux. Flot flot rødvin der kræver en stor bøf, eller en kraftig gryde- eller simreret.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Topvinen fra Château d'Aussières. Folkene bag det berømte Château Lafite-Rothschild i Bordeaux spiller her med musklerne i det sydlige Frankrig. Blød varm frugt forenet med finesse fra Bordeaux. 

Området og producenten: I Languedoc regionen i det sydlige Frankrig ligger distriktet Corbières, et gammelt og meget traditionelt område. Her er de klassiske druesorter Syrah, Grenache, Mourvèdre og Carignan. Der har været dyrket vin i dette område og på slottets marker siden romertiden, men igennem de sidste godt 100 år har hele regionen været nede i en bakkedal, hvor kvantitet har været prioriteret fremfor kvalitet. Inden for de sidste 10-15 år har man dog i Languedoc valgt at sadle om og udnytte de kvalitative druer man har i det helt specielle mikroklima.
I 1999 valgte Baron Eric Rothschild at erhverve sig ejendommen Château d'Aussières på hele 550 hektar. Man valgte at restaurere hele ejendommen og markerne, hvor man genplantede 158 hektar med de lokale druesorter samt Cabernet, Merlot og Chardonnay.

Vinmarkerne på mere end 160 hektar er beliggende tæt ved Narbonne i distriktet Corbières. Jordbunden er meget stenet, og består af sand og limsten på skråningerne og lidt tungere jord på de flade områder. I visse dele af vinmarken gør store sten det svært at arbejde med maskiner.

To tredjedele af vinmarkerne er beliggende i AOC Corbières, her er plantet Syrah, Mouvedre, Grenache, Carignan og Cinsault. Resten af marken ligger uden for Corbières appelationen i Vin de Pays dOc, hvor der er plantet med Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot samt Chardonnay til hvidvinsfremstilling. Vinmarken er traditionelt tilplantet for området, og der høstes med et udbytte på kun 35 hl/hektar, hvilket svarer til det, man høster på Château Lafite Rothschild. Ud over vinstokke er der på ejendommen tilplantet med forskellige planter for at styrke den lokale fauna.

Vinmageren på Château d'Aussières er Eric Kohler, som har arbejdet gennem 10 år på Domaines Barons de Rothschild (Lafite) ejendomme i Bordeaux som f.eks.: Château Lafite, Château Duhart-Milon, Château l'Evangile og Château Rieussec. Han er opvokset i Languedoc regionen, og kender de lokale traditioner, og kan kombinere det med sin viden fra Bordeaux.

Vinen:
 Château d'Aussières er Cuvée dExcellence resultatet af kraftig selektering i vinmarken fra de bedste parceller og produceret i små mængder. 40% af vinen er lagret på nye egetræsfade fra Château Lafite i op til 16 måneder for at give yderligere kompleksitet i vinen. Dette er en vin i absolut topklasse, og en vin der vil være med til at sætte standarden for Corbières og Languedoc i fremtiden!

I glasset:
 Château d'Aussières, Corbiéres er helt tæt rød i glasset med en nærmest sort kant. Duften byder på toner af lakrids og peber iblandet en stor mængde modne bær. I munden smyger den sig om tungen som tyk fløjl. Harmonien mellem tæt frugt og modne tanniner er flot, og vinen afsluttes af et bombardemanet af smagsindtryk. Stor fyldig vin i flot balance.


Servering: Flot flot rødvin der kræver en stor bøf, eller en kraftig gryde- eller simreret.  Server ved 16-18 grader.

Pressen:
Årgang 2009
Smag & Behag - 5 stjerner / "92 point" (juli/august nr. - 2013)
Den Korte Avis - 5 stjerner (11-12-2012)
FINANSBUREAUET - 6 stjerner (29-09-2012)

Årgang 2005: Int. Wine & Spirits Challenge 07: Sølv/Best in Class, Int. Wine Challenge: Sølv, Decanter World Wine Awards: Sølv

Årgang 2004: Sjællandske dagblade: "Et godt køb til prisen. Moderne Languedoc-stil. Dejlig uptempo-frugt"

Land: Frankrig
Område: Corbieres (Languedoc) 
Årgang: 2010
Druer: Syrah, Grenache, Mourvèdre, Carignan 
Indhold: Rødvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 14.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler