Blason d'Aussieres, Corbieres - Rothschild (Lafite)

129,75  m/Moms
( 103,80  u/Moms )
ekskl. levering
Folkene bag det berømte Château Lafite-Rothschild i Bordeaux spiller her med musklerne i det sydlige Frankrig. Blød varm frugt forenet med finesse fra Bordeaux. Lækker rødvin til en god steg eller en gryderet med masser af saft og kraft.
Vægt: 1.350
Lager: Ikke på lager
Log ind her for at købe

Folkene bag det berømte Château Lafite-Rothschild i Bordeaux spiller her med musklerne i det sydlige Frankrig. Blød varm frugt forenet med finesse fra Bordeaux.

Området og producenten: I Languedoc-regionen i det sydlige Frankrig ligger distriktet Corbieres, et gammelt og meget traditionelt område. Her er de klassiske druesorter Syrah, Grenache, Mourvèdre og Carignan. Der har været dyrket vin i dette område og på slottets marker siden romertiden, men igennem de sidste godt 100 år har hele regionen været nede i en bakkedal, hvor kvantitet har været prioriteret fremfor kvalitet. Inden for de sidste 10-15 år har man dog i Languedoc valgt at sadle om og udnytte de kvalitative druer, man har i det helt specielle mikroklima.
I 1999 valgte Baron Eric Rothschild at erhver sig ejendommen Chateau d'Aussieres på hele 550 hektar. Man valgte at restaurere hele ejendommen og markerne, hvor man genplantede 158 hektar med de lokale druesorter samt Cabernet Sauvignon, Merlot og Chardonnay.
Vinmarkerne på mere end 160 hektar er beliggende tæt ved Narbonne i distriktet Corbieres. Jordbunden er meget stenet og består af sand og limsten på skråningerne og lidt tungere jord på de flade områder. I visse dele af vinmarken gør store sten det svært at arbejde med maskiner.

To tredjedele af vinmarkerne er beliggende i AOC Corbieres. Her er plantet Syrah, Mouvedre, Grenache, Carignan og Cinsault. Resten af marken ligger uden for Corbieres appelationen i Vin de Pays dOc, hvor der er beplantet med Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot samt Chardonnay til hvidvinsfremstilling. Vinmarken er traditionelt tilplantet for området og der høstes med et udbytte ned til kun 35 hl/hektar, hvilket svarer til det man høster på Chatêau Lafite Rothschild. Ud over vinstokke er der på ejendommen tilplantet med forskellige planter for at styrke den lokale fauna.

Vinmageren på Chatêau dAussieres er Eric Kohler som har arbejdet gennem 10 år på Domaines Barons de Rothschild (Lafite) ejendomme i Bordeaux som fx: Chatêau Lafite, Chatêau Duhart-Milon, Chatêau l'Evangile og Chatêau Rieussec. Han er opvokset i Languedoc-regionen og kender de lokale traditioner og kan derfor kombinere det med sin viden fra Bordeaux.

Vinen: Blason d'Aussieres er en cuvée fra Chatêau d'Aussieres karakteriseret ved fuld modenhed i frugten, frisk aroma og en struktur der er fed. Ligeledes lægger man vægt på at fremme terroiret fra ejendommen, så vinen smager som en typisk Corbieres - men i den absolutte topkvalitet for området. Vinen er fremstillet på Syrah, Grenache, Mourvèdre samt Carignan og 20% af vinen er lagret i egetræsfade i 12 måneder. 

I glasset: Blason d'Aussieres, Corbieres fremtræder mørk rød i glasset. Duften er præget af middelhavets tørrede krydderier og moden frugt. Smagen er medium fyldig med god frugtbalance. Eftersmagen er lang med godt bid.

Servering: Lækker rødvin til en god steg eller en gryderet med masser af saft og kraft. Server ved 14-18 grader.

Pressen:
Årgang 2009
AOV.dk - 5 stjerner (ultimo november 2013)

Den Korte Avis - 6 stjerner (06-11-2013)

Winelab.dk - 5 stjerner - "Lafites erfaring møder et upcoming sydfransk områdes lokale druer. Saftig animalsk duft med mørke modne og søde skovbær og brombær. Det her er en stor vin til prisen. 5 kæmpe store stjerner og et hurra til stor vin lavet på sydfrankrigs druer." (04-11-2013)

VinAvisen - 5 stjerner - "En meget lækker rødvin, der hænger godt sammen. Der er blød frugt, krydrede toner, tilpas syre og lang eftersmag. Glimrende til lidt kraftige kødretter." (Uge 45 / 2013)

Smag og Behag - 5 stjerner - "Frisk, saftig og lækker næse med kirsebær, blommer, friske solbær og ristet rugbrød. Den fylder munden pænt ud med kirsebær-skal, behagelige krydderier og en venlig peber finish. Dejlig, velstruktureret vin med god syre og dejlig saftig frugt. God til stege med sagt og kraft." (november nr. - 2013)

Årgang 2008
VinAvisen - 5 stjerner - "Denne rødvin er en rigtig madvin med fyldig, silkeblød frugt og en fin lille sødme.Et rigtig godt glas, som man ønsker sig flere af." (Uge 13 / 2011)

Land: Frankrig
Område: Corbieres (Languedoc) 
Årgang: 2011
Druer: Syrah, Grenache, Mourvèdre, Carignan 
Indhold: Rødvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 14.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler