Klein Steenberg, Sauvignon Blanc

99,75  m/Moms
( 79,80  u/Moms )
ekskl. levering

En fremragende Sauvignon Blanc fremstillet af det ældste vinhus i Constantia Valley Sydafrika. Gennem de seneste år kåret til den bedste producent af Sauvignon Blanc i Sydafrika!

Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

En fremragende Sauvignon Blanc fremstillet af det ældste vinhus i Constantia Valley Sydafrika. Gennem de seneste år kåret til den bedste producent af Sauvignon Blanc i Sydafrika!

Området og Producenten: Steenberg er det ældste vinhus i den maleriske Constantia Valley, som anses for at være Sydafrikas bedste vindistrikt. I 1990 blev huset Steenberg overtaget af Johannesburg Consolidated Investments, som straks begyndte restaureringen af vinmarker og huse, så farmen i dag fremstår som et mønsterbrug. Jorderne blev oprindelig givet til den navnkundige enke Catharina Ras, som var indvandret fra Lübeck. Fra 1695 var ejendommen i familien Russow Louws eje i næsten 300 år, inden den blev solgt til JCI. Vinmarkerne har de seneste år gennemgået en sund genplantning.

Manager John Loubster har en klar holdning til, hvordan man producerer vine i verdensklasse: gode vinmarker, godt klima og derefter give de enkelte druer lov til at udtrykke hvad de gør bedst.

Constantia Valley anses for at være Sydafrikas bedste vindistrikt. Vinmarkerne er anlagt på sydøst- vendte skråninger mod det kølige Atlanterhav. Det milde klima med kølige vinde fra havet og den sikre sol giver de bedste vækstbetingelser for vinstokkene. Regnen, som falder i løbet af vinteren gør, at kunstvanding i Constantia Valley kun benyttes sparsomt i særligt tørre perioder.

Vinen: Denne vin viser, den store viden Steenberg har om druen Sauvignon Blanc. Den er sammensat af vin fra op til flere parceller, de er høstet separat for, at give hver sit særpræg til vinen. En parcel tilfører krydderi, en anden eksotisk frugt og en tredje mineralitet. Ved at vinificere disse separat og blande dem til sidst, får Steenberg den ønskede kompleksitet frem i vinen. Druerne er høstet i slutningen af februar fra 7-18 år gamle vinstokke.

I Glasset: Dette er en frisk tør Sauvignon Blanc med masser af god frugt. Duften er præget af hyldeblomst og frisk græs. Smagen er super elegant og meget ekspressiv med noter af passionsfrugt og hyldeblomst.

Servering: Fremragende hvidvin til fisk, salater, lette pastaretter, et udvalg af milde oste, samt aperitif/velkomst eller et "friskt glas" på terrassen. Server v/8-10°C.

Pressen:
Årgang 2014
VinAvisen - 5 stjerner - "En frisk hvidvin uden de markante noter af eksotiske frugter, som man møder i mange newzealandske Sauvignon Blanc-vine. Smagen er sprød og elegang med noter af grønne druer. Nyd vinen til en omgang blåmuslinger..." (Uge 9 / 2016)

BT - 5 stjerner - "Behageligt tør, medium fyldig hvidvin, flot, harmonisk med smag af passionsfrugt, hyldeblomst, krydderurter og limejuice." (19-09-2015)

Årgang 2013
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Delikat Sydafrikansk Sauvignon Blanc med syrlig duft af friske æbleblade og rund mund med noter af hvid peber, hø, hyld og æblekerner..." (26-01-2015)

Winelab.dk - 5 stjerner - "Charmerende moden frugtduft af litchi, vanilje og lidt honningmelon. Flot rund frugt i smagen – igen med et modent og udviklet udtryk. Vinen fremstår ekstremt charmerende og harmonisk. Det er befriende at opleve en oversøisk Sauvignon Blanc, der kan andet end kun udtrykke stikkelsbær og græs i duft og smag." (21-01-2015)

BT - 5 stjerner - "Frisk og behageligt tør hvidvin, lang, flot, sprød smag af nektariner, lidt stikkelsbær, hyldeblomst og et strejf af passionsfrugt." (10-01-2015)

VinAvisen - 5 stjerner - "Denne dejlige hvidvin dufter frisk af hav og citrusfrugter og har en aromatisk og frugtrig smag med fine krydrede noter..." (Uge 39 / 2014)

Årgang 2011
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Lækker sommerfrisk sydafrikansk Sauvignon Blanc med hyld og enghø i næsen og pære og kvæde i munden." (08-07-2013)

VinAvisen - 5 stjerner - "En typisk Sauvignon Blanc-hvidvin med friskhed og druefylde. Dertil mineralske toner." (Uge 27 / 2013)

BT - 5 stjerner - "Frisk og tør medium let hvidvin, lang, flot og dejlig sprød smag af kølig passionsfrugt, lidt lime, hyldeblomst, strejf af mineraler og lidt grønne urter." (22-09-2012)

AOV.dk - "UGENS VINDER" (Uge 39 / 2012)

Ekstra Bladet - "Huset ligger i et lidt køligere område syd for Cape Town, hvilket giver lidt meresprøde hvidvine end i Stellenbosch. En let Sauvignon Blanc med melon, stikkelsbær og blomster i smagen..." (20-07-2013)

Land: Sydafrika
Område: Constantia Valley
Årgang: 2014 
Drue: Sauvignon Blanc
Indhold: Hvidvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 13.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler