Copper Lane, Chardonnay

99,75  m/Moms
( 79,80  u/Moms )
ekskl. levering
Fyldig og cremet chardonnay med en flot balance mellem syre og sødme samt elegante hints fra fem måneders lagring på egetræsfade. En vin der viser chardonnay-druen fra sin bedste side.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Fyldig og cremet chardonnay med en flot balance mellem syre og sødme samt elegante hints fra fem måneders lagring på egetræsfade. En vin der viser chardonnay-druen fra sin bedste side. 

Området og Producenten: I Afrika vokser busken “Rhino” vidt og bredt og mørkner landskabet, så det på afstand syner næsten sort. Dette fænomen har givet navn til området Swartland, der kan oversættes direkte til “sort jord”, og herfra stammer druerne til Copper Lane. Swartland ligger ca. 50 kilometer nord for Cape Town og er idag et af de nye og spændende områder i Sydafrika. Kendskabet til vinene fra området udbredes til stadighed. I Swartland produceres vine med masser af typicitet af særdeles høj kvalitet, der viser alle Sydafrikas kvaliteter, når det drejer sig om vinproduktion.

Vinen: Copper Lane er fremstillet 100% på chardonnay-druer, som er høstet fra vinstokke, der gror på marker, hvor jorden er domineret af skiffer og granit. Blandingen af skiffer og granit sikrer perfekte forhold og god dræning til stokkene. Chardonnay-druerne høstes i midten af februar måned i de tidlige morgentimer og bringes direkte efter høsten til vineriet. Ved ankomst hertil afstilkes druerne inden de presses let. Herefter hviler druemosten natten over sammen med druekvaset inden det morgenen efter frafiltreres. Når mosten er filtreret, gæres vinen efter traditionelle forskrifter på rustfrie ståltanke over en periode på 3-4 uger under kontrollerede temperaturer på ca. 18 grader. Herefter lagres vinen i op til fem måneder på egetræsfade, inden den frigives til markedet.

I Glasset: Copper Lane Chardonnay er smuk strågul i glasset med elegante gyldne strøg. Op af glasset vælter noter af citrus, grønne æbler og toner af smør. I munden er vinen fyldig og dejlig cremet men samtidig med en fin frugtsyre, der skaber en flot balance. I smagen går noterne fra duften igen, og man fornemmer den flotte balance mellem sødme og syre. En perfekt balanceret fadlagret chardonnay med en lang og vedholdende eftersmag som prikken over i’et.

Servering: Lækker fyldig Chardonnay til fed fisk, kraftige salater og pastaretter, grillet lyst kød og fjerkræ. Server ved 6-8ºC.

Land: Sydafrika
Område: Western Cape
Årgang: 2014 
Drue: Chardonnay
Indhold: Hvidvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 14.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler