Bellingham, Old Vine Chenin Blanc, Bernard Series

159,75  m/Moms
( 127,80  u/Moms )
ekskl. levering
Topserie fremstillet i meget små mængder fra Bellingham. En hyldest til grundlæggeren Bernard Podlashuk, manden der om nogen har været med til at skabe Sydafrika som vinland. Med denne serie ønsker Bellingham Wines at ære hans innovative arbejde.
Vægt: 1.500
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Topserie fremstillet i meget små mængder fra Bellingham. En hyldest til grundlæggeren Bernard Podlashuk, manden der om nogen har været med til at skabe Sydafrika som vinland. Med denne serie ønsker Bellingham Wines at ære hans innovative arbejde.

Området og Producenten: Bellingham er en producent med en lang historie. Historien udspringer fra Franschoek Valley i Sydafrika, hvor de første vinstokke blev plantet for mere end 350 år siden. I dag står Bellingham stærkere end nogensinde. Det har altid været målet at søge nye trends og strømninger i markedet. Samtidig har man holdt fast i traditionerne.

Resultatet er spændende, moderne og livlige vine med stor spredning på både druesorter og smagsretninger. Det er ingen hemmelighed, at Bellingham er kendt og solgt over hele verden og stadig er en favorit på hjemmemarkedet.

Vinen: Fantastisk hvidvin fremstillet på Chenin Blanc - druen der gennem generationer har leveret intetsigende vin fra Sydafrika. Nu bliver den taget seriøst og er her høstet fra over 40 år gamle vinstokke, der alle vokser fritstående som små buske. Bellingham har søgt og fundet frem til 4 parceller i kystregionerne, som havde alder og intensitet nok til at levere druer til denne vin.

Druerne er presset i hele bundter, og gæret hver for sig for, at bevare nuancerne fra hver enkelt af de 4 marker. Efterfølgende stikkes vinen sammen og lagres i 12 måneder på franske egetræsfade, heraf 50% nye. En hvidvin der med sin kompleksitet og kvalitet er helt i top!

I Glasset: Funklende gylden farve med stor tæthed. Op af glasset vælter den vildeste bouquet med abrikos, ananas og gule blomster. Smagen er smukt parfumeret med honningmelon og blød eksotisk frugt. Samtidig holdes vinen flot oppe af en elegant frugtsyre. Eftersmagen er lang med godt bid og sublim elegance.

Servering: Fantastisk hvidvin til fx kraftfulde fiskeretter - gerne en bouillabaisse, lyst kød og fyldige salater. Server v/8-12¤C

Pressen:
Årgang 2013
BT - 5 stjerner - "Medium tør, behagelig fyldig hvidvin, lækker, lang, flot smag af eksotiske frugter, abrikoser, et lille strejf frisk limefrugt, krydderurter og lidt egetræsvanilje." (20-12-2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "En hvidvin på Sydafrikas store hvidvinsdrue, Chenin Blanc - og en rigtig god vin af slagsen. Der er lidt frisk græs over duften, mens smagen er blød, frugtrig og med en vis fedme, der gør, at den liflige frugt bliver længe i munden." (Uge 48 / 2014)

Årgang 2012
FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Seriøs god Chenin Blanc fra sydafrikanske Bellingham med flot floral næse med strejf af toast og fuldfed og blød mund med pikant eksotisk frugt tilsat pæne mængder fad og et touch af mineralitet, som hæver vinen et par klasser over gængse sydafrikanske vine. Fremragende vin." (08-09-2014)

WineEnthusiast - 90 point

Årgang 2011
Ekstra Bladet - 5 stjerner / "90 point" - "En mørk og fyldig hvidvin hvor man fornemmer fadet. Smag af modne abrikoser, vanilje og honningmelon. En lang eftersmag. Klart en mad vin med sin fedme og markante fad præg." (23-08-2013)

Årgang 2010
Ekstra Bladet - 5 stjerner / "BEDSTE VIN" - "Chenin Blanc ser man udover i Frankrig især i Sydafrika. Denne er en stor flot Chenin med en god fedme, flot syre, abrikos, tropiske frugter og vanilje fra fadet. Flot vin." (19-05-2011)

Årgang 2009
Robert Parker - 90 point


Årgang 2008
EkstraBladet - 6 stjerner - "BEDSTE HVIDVIN" (05-03-2010)

Land: Sydafrika
Område: Coastal Region
Årgang: 2013 
Drue: Chenin Blanc
Indhold: Hvidvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 14.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler