Steenberg, Catharina

249,75  m/Moms
( 199,80  u/Moms )
ekskl. levering
"Catharina" er Steenberg's topvin og dedikeret til husets grundlægger, Catharina Ras.
Vægt: 1.500
Lager: På lager
Log ind her for at købe

"Catharina" er Steenberg's topvin og dedikeret til husets grundlægger, Catharina Ras.

Området og Producenten: Steenberg er det ældste sydafrikanske vinhus, grundlagt i 1682, i den maleriske Constantia Valley og med vindyrkning siden 1695. Jorderne blev oprindelig givet til den navnkundige enke, Catharina Ras, som var indvandret fra Lübeck. Constantia Valley anses for at være Sydafrikas bedste vindistrikt.

Vinmarkerne er anlagt på sydøst- vendte skråninger mod det kølige Atlanterhav. Det milde klima med kølige vinde fra havet, den sikre vinterregn og solen giver de bedste vækstbetingelser for vinstokkene. Regnen, som falder i løbet af vinteren, gør at kunstvanding i Constantia Valley kun benyttes sparsomt i særligt tørre perioder.

Vinen: Catharina sammensættes af flere forskellige druer og sammensættes efter årgangens bedste udvalg. I den seneste årgang er Cabernet Sauvignon den dominerende drue, med mindre mængder af Merlot og Cabernet Franc. En drueblanding som er typisk for Bordeaux området også. Alle druer vinificeres separat i vineriet. Al mosten gæres på ståltanke med 2 daglige overpumpninger af skallerne for at trække koncentration og farve herfra.

Efterfølgende gennemgår vinen malolaktisk gæring og 12 måneders lagring på 100 % nye franske egetræsfade. Vinen sammenstikkes efter 12 måneder og så lægges den færdige vin i yderligere 6 måneder på fad for at falde til ro, inden aftapning.

I Glasset: En meget stor og kompleks vin med duft af alverdens røde bær. Her er noter af blommer, kirsebær og brombær. Smagen er fløjlsblød med fine modne tanniner og en høj frugtintensitet der sikrer en lang kraftfuld eftersmag.

Servering: Dette er rødvinen til når der er kræset for maden. Grundet sin store harmoni passer denne vin fremragende til de fleste kraftfulde kødretter. Server v/16–18¤C

Pressen:
Årgang 2009
VinAvisen - 5 stjerner - "En stor og meget lækker rødvin, seks år gammel og stadig spændstig. Den kan faktisk mageligt gemmes endnu nogle år, men også drikkes nu. I vinen er der mørke bær, blommer, vanille, bløde tanniner og cigarkassetræ (hvis nogen kan huske, hvordan en cigarkasse duftede i gamle dage)." (Uge 11 / 2015)

Winelab.dk - 5 stjerner - "En røget duft af blommer og faktisk også mange af de elementer i duften, som en klassisk pariserbøf sender afsted. Kød, kapers, mild peber (peberrod) og et let urtet præg af blandt andet tobaksblade. I smagen er der en let tør frugt, levende tanniner og en fin kompleksitet. Bestemt en vin med et lagrings-potentiale de kommende 5–7 år." (16-02-2015)

Land: Sydafrika
Område: Constantia Valley
Årgang: 2011 
Druer: Cabernet Sauvignon, Merlot og Cabernet Franc
Indhold: Rødvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 14.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler