Klein Steenberg, Cabernet Sauvignon/Merlot/Cabernet Franc

119,75  m/Moms
( 95,80  u/Moms )
ekskl. levering

Fra billedskønne Constantia Valley kommer denne flotte vin, som viser, hvad dygtige vinmagere kan opnå, når de bruger 3 klassiske druetyper dyrket i et optimalt klima.

Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Fra billedskønne Constantia Valley kommer denne flotte vin, som viser, hvad dygtige vinmagere kan opnå, når de bruger 3 klassiske druetyper dyrket i et optimalt klima.

Området og Producenten: Steenberg er det ældste vinhus i den maleriske Constantia Valley, som anses for at være Sydafrikas bedste vindistrikt. Firmaet blev grundlagt i 1682, og startede vindyrkning i 1695. Jorderne blev oprindelig givet til den navnkundige enke, Catharina Ras, som var indvandret fra Lübeck.

Vinmarkerne er anlagt på sydøst-vendte skråninger mod det kølige Atlanterhav. Det milde klima med kølige vinde fra havet, den sikre vinterregn og solen giver de bedste vækstbetingelser for vinstokkene. Regnen, som falder i løbet af vinteren, gør at kunstvanding i Constantia Valley kun benyttes sparsomt i særligt tørre perioder.

Vinen: Vinen er produceret på Cabernet Sauvignon, Merlot og Cabernet Franc. Vinstokkene har en gennemsnitsalder på 12 år, og yder et årligt høstudbytte på 80 hl pr. ha. Ved høsten var druerne fuldmodne, sunde og af høj kvalitet.

Vinificationen er traditionel. Druerne afstilkes og presses skånsomt. Gæringen finder sted over 10 dage ved en kontrolleret temperatur på 28-30°C for at bevare druernes ædle frugt i den endelige vin.

Efter den malolaktiske gæring lader winemaker JD Pretorius vinen lagre i 12-14 måneder på en blanding af franske og amerikanske egetræsfade. Når lagringen er forbi, sammenstikkes de tre druesorter i god tid, inden vinen tappes på flaske.

I Glasset: Steenberg, Cabernet Sauvignon - Merlot - Cabernet Franc, har en dyb rød farve. Smagen er mediumfyldig med modne bær komplementeret af vanilje og bløde strøg fra fadlagringen. 

Servering: Lækker rødvin allround, men især god til rødt kød og kalv, prøv også til milde gryderetter og vildt  Server v/16-18¤C

Pressen:
Årgang 2012
AOV.dk – 5 stjerner – ”Solmodne mørke bær, grøn peber/stilket, solbærblade og mineralsk i næse. Kamfernoter. Lækker tør og tørvet vin med god mundfylde og struktur. Tydelig Bordeaux inspireret vin, flot og gennemført.” (25. juli 2016)

VinAvisen - 5 stjerner - "Denne udmærkede rødvin er lavet på den traditionelle Bordeaux-blanding Cabernet Sauvignon, Merlot og Cabernet Franc, men den smager ikke af Bordeaux. Den er ikke så tør, den har en blød, fyldig frugt, en lille sødme og en god eftersmag. Plask den gerne over i en karaffel et par timer før måltidet..." (Uge 26 / 2016)

Årgang 2011
FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Lækker intensiv sydafrikansk sag med slet skjulte Bordeaux ambitioner. Cigarkasse og læder i næsen og peber, mokka og smørristede kantareller i munden...helt reelt godt håndværk. Seks meget overbevisende stjerner." (29-09-2014)

Den Korte Avis - 6 stjerner - "Vinen er stukket sammen af Cabernet Sauvignon, Merlot og Cabernet Franc druer og vinificeret således, at de gode dråber med den typiske sydafrikanske brændte smag kan drikkes med stor fornøjelse uden store dikkedarer her og nu. Den Bordeauxagtige smag af både cigarkasseduft og cedertræ hænger ved i smagsløgene lang tid efter hver slurk." (29-01-2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "En lækker rødvin på druerne Cabernet Sauvignon, Merlot og Cabernet Franc - altså den gode, gamle Bordeaux-blanding. Og vinen smager da også som en god Bordeaux-vin." (Uge 4 / 2014)

Information - 5 stjerner - "Klein Steenberg, der er en slags sydafrikansk bordeaux, giver i 2011-udgaven en god blanding af råstyrke og tilgængelighed.  Den er behagelig med lidt kant, har masser af frugt og er et godt eksempel på moderne vinstil." (04-01-2014)

Årgang 2010
AOV.dk - 6 stjerner / "UGENS VINDER" - "Solmodne solbær, kamfer, ceder, ristet kaffe, tørv og grøn peber. Et væld af interessante indtryk vælder op af glasset. Flere i panelet gættede på stor Bordeaux, og pris på op til 160 kr. Lækker fyldig vin med flot struktur." (Uge 27 / 2013)

BT - 5 stjerner - "Frugtrig, medium kraftig rødvin. Flot lang karakterfuld smag af modne solbær, brombær, krydderurter, vanilje og eg." (19-11-2011)

VinAvisen - 5 stjerner - "Blød og fyldig rødvin med rygrad. En rigtig god vin...Flasken har skruelåg..." (Uge 46 / 2011)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Flot og indbydende...hiver seks stjerner hjem. Stor frugtfylde, med toner af solbær og brombær, og lang krydret eftersmag." (02-11-2011)

Land: Sydafrika
Område: Constantia Valley
Årgang: 2012 
Druer: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc
Indhold: Rødvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 13.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler