Bellingham, Small Barrel SMV, Bernard Series

229,75  m/Moms
( 183,80  u/Moms )
ekskl. levering
Topserie fremstillet i meget små mængder fra Bellingham. En hyldest til grundlæggeren Bernard Podlashuk, manden der – om nogen – har været med til at skabe Sydafrika som vinland. Med denne serie ønsker Bellingham Wines at ære hans innovative arbejde.
Vægt: 1.500
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Topserie fremstillet i meget små mængder fra Bellingham. En hyldest til grundlæggeren Bernard Podlashuk, manden der – om nogen – har været med til at skabe Sydafrika som vinland. Med denne serie ønsker Bellingham Wines at ære hans innovative arbejde.

Området og Producenten: Bellingham er en producent med en lang historie. Historien udspringer fra Franschoek Valley i Sydafrika, hvor de første vinstokke blev plantet for mere end 350 år siden. I dag står Bellingham stærkere end nogensinde. Det har altid været målet at søge nye trends og strømninger i markedet. Samtidig har man holdt fast i traditionerne.

Resultatet er spændende, moderne og livlige vine med stor spredning på både druesorter og smagsretninger. Det er ingen hemmelighed, at Bellingham er kendt og solgt over hele verden og stadig er en favorit på hjemmemarkedet.

Vinen: Denne vin er fremstillet på 75 % Shiraz, 22 % Mourvèdre og 3 % Viognier. En druesammensætning man traditionelt ser i Rhône, men i de senere år ses den også i de oversøiske lande. I Sydafrika, hvor Shiraz trives så godt, kan dette give fantastisk komplekse vine med mange nuancer. Alle 3 druer er høstet fra den samme mark i Agter-Paarl regionen.

Vinstokkene er opbundet og står i en jord med granit og ler på toppen. Dette er med til at holde på de små mængder vand der kommer i sæsonen. Alle 3 druer er fermenteret sammen, og har gennemgået malolaktisk gæring på små nye franske egetræsfade. Derefter er vinen lagret i 18 måneder på samme fade inden aftapning.

I Glasset: Mørk rubinrød farve, næsten sort. Kompleks duft med noter af chokolade, vanille, modne kirsebær og lidt krydderier. Vinen er enorm fyldig i smagen med noter af viol, mørke bær og de fineste bløde tanniner. En vin på meget højt niveau!

Servering: Fantastisk rødvin til kraftfulde kødretter og vildtretter, gerne grillet! Server let sval v/14-16¤C for at fremhæve den flotte frugt i vinen.

Pressen:
Årgang 2012
Information - 6 stjerner - "Lagret på små fade i den klassiske druekombination Shiraz, Mouvedre og Viognier med intens frugtsmag, der blander røde og sorte bær, chokolade og sol, vil den føre direkte hen i lænestolen. Man får brug for et ' velbekomme jer'." (13-12-2014)

FinansBureauet - 5 stjerner - "Ganske overbevisende sydafrikansk sag med dominans af Shiraz. Livlig næse med et eksotisk tvist af kokosnød og røg og voluminøs mund med intensive mængder mørk frugt tilsat peber, vanilje og muskatnød pakket ind i silkebløde tanniner.  Flot vin." (01-12-2014)

Årgang 2011
BT - 5 stjerner (20-09-2014)

Årgang 2009
Ekstra Bladet - 5 stjerner / "91 point" (23-08-2013)

Årgang 2007
Robert Parker - 89 point

Årgang 2006
Ekstra Bladet - 6 stjerner / "BEDSTE VIN" (09-09-2011)

Land: Sydafrika
Område:
Årgang: 2011 
Druer:Shiraz 75%, Mourvédre 22% og Viognier 3%
Indhold: Rødvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 14.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler