Bellingham, Shiraz, Ancient Earth

109,75  m/Moms
( 87,80  u/Moms )
ekskl. levering
Struktur og kompleksitet dominerer udtrykket i denne vin, der byder på mørke bær, bløde tanniner og masser af smag.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Struktur og kompleksitet dominerer udtrykket i denne vin, der byder på mørke bær, bløde tanniner og masser af smag.

Området og Producenten: Historien om Bellingham tager sit udgangspunkt i Franschhoek Valley, hvor vingården blev grundlagt i 1693. Efter at firmaet fik nye ejere i 1940erne, har det gennemgået en stor udvikling, så i dag står Bellingham stærkere end nogensinde. Det har altid været målet at søge nye trends og strømninger i markedet samtidig med, at man har holdt fast i traditionerne.

Ancient Earth er en serie vine, som viser forskelligheden i det mere end 500 millioner år gamle landskab, hvor man dyrker vin i Sydafrika. Druerne kommer fra en række vinmarker med meget forskellige jordbundsforhold f.eks. skifer, granit eller den karakteristiske sydafrikanske røde og gule jord. Resultatet er vine med stor spredning på både druesorter og smagsretninger.

Vinen: Druerne til denne Shiraz er plukket i hånden i slutningen af marts fra vinstokke der vokser i sandstensdomineret jord. Efter høsten knuses druerne nænsomt og gæres sammen med 2% Viognier druer for at opnå ekstra kompleksitet. Efter gæringen lageres vinen i 2 til 3 år gamle franske egetræsfade i 9 måneder for at sikre bløde balancerede tanniner og en optimal balance i vinen.

I Glasset: Dyb rød i glasset med en fin lys kant. I smagen og duften møder man morbær, sort frugt, peber, violer og fint krydderi. Vinen har en flot struktur med bløde modne tanniner og tydelige toner fra lageringen på egetræsfade. En kompleks vin hvor alle elementer er flot integreret og eftersmagen er lang og insisterende.

Servering: Perfekt rødvin til krydrede og grillede retter af okse og lam, og fræk til en karryret. Server ved 14-18 grader.

Pressen:
Årgang 2012
Den Korte Avis - 6 stjerner - "Vinen er lavet på 98% Shiraz druer og forstærket med 2 % Viognier for at opnå ekstra kompleksitet. I duft og smag mødes man af morbær, sorte kirsebær, violer og krydderi domineret af sort peber, og i eftersmagen mærker man de bløde tanniner fra lagringen på egetræsfade..." (08-04-2015)

VinAvisen - 5 stjerner - "Mørke kirsebær og mørk chokolade forenes på bedste vis i næsen på den dejlige rødvin. Smagen er krydret med noter af anis. En lækker vin til en lige så lækker kødret - fx med lam." (Uge 39 / 2014)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Blød og behagelig sydafrikansk Shiraz med et stænk Viognier. Mørke kirsebær og marcipan i næsen og opulent mund med silkebløde tanniner og præg af vanilje, kokos og peber..." (22-09-2014)

Årgang 2011
VinAvisen - 5 stjerner - "En rødvin med kraftig frugt, rank ryg og mange bløde tanniner...en udpræget madvin til en kraftigt smagende (kød)ret." (Uge 41 / 2013)

Land: Sydafrika
Område: 
Årgang: 2012 
Druer: 98% Shiraz, 2% Viognier
Indhold: Rødvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 14.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler