Bellingham, Pinotage, Ancient Earth

99,75  m/Moms
( 79,80  u/Moms )
ekskl. levering
Pinotage, Sydafrikas nationaldrue! Her i et klassisk eksempel der byder på kraft og saft. En bulderbasse med både finesse og balance.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Pinotage, Sydafrikas nationaldrue! Her i et klassisk eksempel der byder på kraft og saft. En bulderbasse med finesse og balance.

Området og Producenten: Historien om Bellingham tager sit udgangspunkt i Franschhoek Valley, hvor vingården blev grundlagt i 1693. Efter at firmaet fik nye ejere i 1940erne, har det gennemgået en stor udvikling, så i dag står Bellingham stærkere end nogensinde. Det har altid været målet at søge nye trends og strømninger i markedet samtidig med, at man har holdt fast i traditionerne.

Ancient Earth er en serie vine, som viser forskelligheden i det mere end 500 millioner år gamle landskab, hvor man dyrker vin i Sydafrika. Druerne kommer fra en række vinmarker med meget forskellige jordbundsforhold f.eks. skifer, granit eller den karakteristiske sydafrikanske røde og gule jord. Resultatet er vine med stor spredning på både druesorter og smagsretninger.

Vinen: Pinotage-druerne til denne vin er høstet i hånden i marts måned fra vinstokke, der vokser i skifer og sandstensholdig jord. Denne type jord er god til at holde på væsken og sikre derfor stokke, der får den næring de behøver. Ved høsten var drueklaserne små og koncentreret, hvilket er et rigtig godt udgangspunkt for vinmageren.

En langsom gæring sammen med skallerne har lokket en flot dybde frem i smag og farve. Vinen har gennemgået en klassisk malolaktisk gæring, og er derefter lagret på 2 og 3 år gamle hovedsageligt amerikanske egetræsfade i 9 måneder.

I Glasset: Denne vin er som klassisk Pinotage næsten sort i glasset med en flot lilla kant. I munden eksploderer vinen med modne hindbær, sorte kirsebær og brombær. En saftig og fyldig vin, med fint krydderi i smagen og små hints af ristede egetræsnoter, lidt lakrids, nelliker og kardemomme.

Servering: Dette er en vin der kan nydes til okse, lam og andre kraftige kødretter. Eller prøv fx at køle den ned og server den som en forfriskende terrassevin i sommervarmen. Server ved 12-18 grader.

Pressen:
Årgang 2012
Spis Bedre - "ANBEFALET" (november nr. - 2013)

Information - 6 stjerner - ""Vinen er et sindssygt godt køb og giver et meget kraftigt smagsindtryk med rimelig elegance kombineret med en bouquet, der både indeholder jord, røg og frugt." (05-10-2013)

VinAvisen - 5 stjerner - "En indtagende og meget karakteristisk rødvin på den gode drue Pinotage. Den har god, frisk frugt, fint krydderi og en blød syre. God eftersmag." (Uge 39 / 2013)

Ekstra Bladet - 5 stjerner / "89 point" - "Sorte frugter, kirsebær, tobak og violer i smagen. En rimelig kompleks og spændende balanceret vin i den unge stil." (23-08-2013)

Smag og Behag - "Støvet mørke bær i næsen med anelser til lidt røg. I munden en god saftighed og mundfylde af friske kirsebær med en del vegetale noter som kløver..."

Land: Sydafrika
Område: 
Årgang: 2012 
Druer: Pinotage
Indhold: Rødvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 14.00

 

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler