Epicuro, Primitivo di Manduria

99,75  m/Moms
( 79,80  u/Moms )
ekskl. levering
Primitivo er Italiens kraftfulde drue, der kan klare varmen fra middelhavets sol. Her er en vin med fedme, mørk sort frugt og en kraftfuld blød afslutning.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Primitivo er Italiens kraftfulde drue, der kan klare varmen fra middelhavets sol. Her er en vin med fedme, mørk sort frugt og en kraftfuld blød afslutning.

Området og producenten: Producenten Epicuro ejer 40 hektar vinmarker i området øst for Rom og køber desuden druer og vin fra mange interessante områder i det sydlige Italien. Familien bag firmaet har mange års erfaring i at udvælge de bedste partier af vin, så pris og kvalitet hænger sammen. På deres vineri arbejder de med moderne teknikker indenfor vinproduktion, og råder både over rustfriståltanke, hvor de primært arbejder med koldfermentering, samt små vintønder og store vinfade af kroatisk eg. De sammensætter vinene, så der er kompleksitet og god druetypisk smag samt masser af kvalitet for pengene.

Manduria er præget af middelhavets varme og stabile klima og er det område i det sydlige Puglia, hvor Primitivo giver de bedste resultater. Jordbunden er vulkansk med god dræning og er den perfekte grobund for Primitivo druen. Det udfordrende i dette varme klima er at få balancen mellem frugtintensitet og syre frem i vinen. Denne Primitivo di Manduria er et godt eksempel på flot styring af disse to centrale elementer.

Vinen: Primitivo-druerne til denne vin høstes fra de bedste marker i Manduria, der alle ligger med eksponering mod solen. Vinificationen begynder med presning og udblødning af skallerne, for at opnå den mørkerøde farve samt de bløde tanniner i den endelige vin. Gæringen finder sted ved en kontrolleret temperatur på 26 grader over 6 dage, for at sikre kølig frugt i vinen. Efter endt gæring lageres vinen på rustfri ståltanke inden aftapning på flaske. Denne type lagring er med til at sikre, at en bulderbasse som denne vin, bevarer den rene frugt i den færdige vin.

I Glasset: Her er masser af farve i glasset med gode tætte gardiner og fine violette strøg. Duften er udtryksfuld og elegant med blommer og solmoden frugt. Smagen er tæt og fyldig med masser af næsten sort frugt. Her er flot harmoni og fløjlsbløde tanniner. En vin der afsluttes flot af en kraftfuld let krydret eftersmag.

Servering: En herlig rødvin til italienske retter med solmodne tomater, krydderier og kærlighed. Server v/14-18 grader.

Pressen:
Årgang 2010
FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Lækker sødmefuld og saftig sag med toner af blommer og svesker tilsat pæne mængder forfinet krydderi pakket ind i silkebløde tanniner." (17-03-2014) 

Årgang 2007
Ekstra Bladet - 5 stjerner /"BEDSTE KØB" (03-03-2011)

Land: Italien
Område: Manduria
Årgang:  2013
Drue: Primitivo
Indhold: Rødvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 14.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler