Epicuro, Nero d'Avola - Sicilien

79,75  m/Moms
( 63,80  u/Moms )
ekskl. levering
En dejlig saftig buldervin fra Sicilien. Nero dAvola er Siciliens drue Numero Uno. "Den lille sorte", der giver vine med flot struktur og kraftfuld fløjlsblød stil.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

En dejlig saftig buldervin fra Sicilien. Nero dAvola er Siciliens drue Numero Uno. "Den lille sorte", der giver vine med flot struktur og kraftfuld fløjlsblød stil.

Området og producenten: Producenten Epicuro ejer 40 hektar vinmarker i området øst for Rom og køber desuden druer og vin fra mange interessante områder i det sydlige Italien. Familien bag firmaet har mange års erfaring i at udvælge de bedste partier af vin, så pris og kvalitet hænger sammen. På deres vineri arbejder de med moderne teknikker indenfor vinproduktion, og råder både over rustfriståltanke, hvor de primært arbejder med koldfermentering, samt små vintønder og store vinfade af kroatisk eg. De sammensætter vinene, så der er kompleksitet og god druetypisk smag samt masser af kvalitet for pengene.

Sicilien er meget bjergrig og med en meget mager jordbund, som er perfekt til dyrkning af bl.a. vin. Øen har mange forskellige druer og en omtumlet tilværelse på det vinøse verdenskort. I de sidste 1020 år har man vendt sig mod kvalitet frem for kvantitet i vinene. Nero dAvola er en af de druer, som har været bannerfører i denne udvikling. En meget kraftfuld drue som kan klare den voldsomme sol i syden. Nero dAvola er den mest plantede drue på Sicilien og er plantet på over 50% af vinmarkerne. Vejrmæssigt nyder Sicilien godt af mange solskinsdage og samtidig store temperaturforskelle mellem nat og dag. Dette giver druerne flot modenhed og masser intensitet og power.

Vinen: Vinstokkene står i en meget gruset jordbund med gode dræningsforhold. Markerne er placeret i op til 900 meters højde, for at opnå optimale forhold. Denne vin er fremstillet på 80% på Nero dAvola og 20% Sirah. Druerne høstes i september/oktober, og bringes direkte til vineriet, hvor de gennemgår en traditionel vinifikation.

Vinmageren tilstræber, at producere en vin med meget druekarakter, og behandler derfor mosten meget nænsomt under produktionen. Fermenteringen foregår sammen med drueskallerne, under temperaturkontrollerede forhold ved 26°C over en periode på 12 dage. Efter fermenteringen lageres vinen først på rustfri ståltanke og senere på flaske inden vinen frigives til markedet.

I Glasset: Farven er flot tæt med røde og violette nuancer. Duften er fyldig og insisterende med flotte toner af kirsebær og krydderier, præget af flot frugt, kirsebær og hindbær. Smagen er meget harmonisk og fyldig med en god tørhed og en lidt krydret karakter, her er modne røde bær, masser varme og en flot elegance. En fløjlsblød eftersmag med fine tanniner viser en vin i fuld balance.

Servering: Dejlig rødvin til mange kraftfulde kødretter, grillmad eller hygge på terrassen. Server v/14-18¤C

Pressen:
Årgang 2013
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Siciliansk charmetrold med ribs og bark i næsen og elegant mund med pæn syre og toner af mørk chokolade og parmesan..." (12-01-2015)

Årgang 2012
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Smålækker sicilianer med sødme og charme. Kirsebær i både næse og mund tilsat lidt vanilje og kaffegrums..." (27-01-2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "Denne rødvin er lidt af et fund...Den er let i alkohol, men rig på frugt og med en fin sødme. En vin, man nyder med fornøjelse - også med tanke på pengepungen." (Uge 3 / 2014)

Årgang 2010
FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Kraftig, velafbalanceret og sødmefuld siciliansk charmetrold. Et lille mesterværk til prisen." (16-07-2012)

VinAvisen - 5 stjerner - "Blød og lækker rødvin med dejlig frugt, noter af kirsebær og lakrids og en lille elegant sødme." (Uge 28 / 2012)

Ekstra Bladet - GODT KØB - "Søde modne kirsebær i duften og smagen. Violer, vanilje og en varm og meget tilgængelig vin i stilen. Måske ikke så kompleks, men fin balance..."

Årgang 2009
FINANSBUREAUET - 6 stjerner / "TESTVINDER" (21-03-2012)

Land: Italien
Område: Sicilien
Årgang: 2013
Drue: Nero d'Avola
Indhold: Rødvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 12.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler