Epicuro, Montepuliciano d'Abruzzo

69,75  m/Moms
( 55,80  u/Moms )
ekskl. levering
Intens og samtidig indsmigrende blød. En vin der skaber minder om de varme italienske sommeraftener. Nyd den i godt selskab når som helst.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Intens og samtidig indsmigrende blød. En vin der skaber minder om de varme italienske sommeraftener. Nyd den i godt selskab når som helst.

Området og producenten: Producenten Epicuro ejer 40 hektar vinmarker i området øst for Rom og køber desuden druer og vin fra mange interessante områder i det sydlige Italien. Familien bag firmaet har mange års erfaring i at udvælge de bedste partier af vin, så pris og kvalitet hænger sammen. På deres vineri arbejder de med moderne teknikker indenfor vinproduktion, og råder både over rustfriståltanke, hvor de primært arbejder med koldfermentering, samt små vintønder og store vinfade af kroatisk eg. De sammensætter vinene, så der er kompleksitet og god druetypisk smag samt masser af kvalitet for pengene.

Montepulciano er dels navnet på den toskanske vinby, hvor man fremstiller vinen "Vino Nobile di Montepulciano", og dels den rødvinsdrue som denne vin laves af. Det er en af verdens ældste druesorter og vokser i store dele af det centrale Italien, hvor klimaet er perfekt til denne drue. Denne vin kommer fra den italienske provins Abruzzo på Adriaterhavskysten mellem provinserne Marche mod nord og Molise mod syd.

Vinen: Vinstokkene hvorfra Montepulciano-druerne til denne vin er høstet, vokser i det bakkede landskab i Abruzzo. Vinstokkene er fortrinsvis plantet på skråninger, for at opnå den bedst mulige eksponering i forhold til solen, og dermed optimalt modne druer. Høsten foregår i september måned, hvor druerne høstes både maskinelt og i hånden.

Vinifikationen begynder med presning og udblødning af skallerne, for at opnå den mørke røde farve samt de bløde tanniner i den endelige vin. Gæringen foregår sammen med skallerne ved en kontrolleret temperatur på 25 grader over en periode på 13 dage. Herefter lagres vinen på ståltanke inden aftapningen på flaske i foråret efter høsten.

I Glasset: Epicuro Montepulciano d'Abruzzo, har en dejlig kirsebærrød farve. Duften er stor og fyldig med masser af solmodne røde bær. Smagen er tør, intens og med en fløjlsblød fylde med tæt frugt, afrundet af den fint, krydrede vedvarende eftersmag.

Servering: Dejlig rødvin til fx lyst kød, kylling, pizza og pastaretter, buffet og hygge på terrassen. Server v/14-18 grader

Pressen:
Årgang 2013
VinAvisen - 5 stjerner - "En dejlig saftig rødvin med god frugt, en fin syre til mad og et tilpas tanninbid." (Uge 9 / 2015)

Årgang 2012
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Delikat italiensk sag med rund næse og blød mund med fin fylde og noter af basilikum og oregano i både næse og mund..." (02-03-2015)

Årgang 2011
FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Et italiensk superkøb til prisen med masser af sødmefuld solmoden frugt med noter af kirsebær og brombær og et let ristet præg i den lange delikate eftersmag." (02-09-2013)

VinAvisen - 5 stjerner - "Fyldig rødvin med en intens og saftig frugt og fint krydderi. Nem at holde af..." (Uge 35 / 2013)

Årgang 2009
Ekstra Bladet - 5 stjerner / "BEDSTE BILLIGE RØDVIN" (02-09-2011) - "Masser af kirsebær,let brændt i smagen som egentlig klædte vinen. Meget frugtig og en rigtig god smag. Fem pæne stjerner."

Land: Italien
Område: Abruzzo
Årgang: 2013  
Drue: Montepulciano
Indhold: Rødvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 13.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler