Cotis, Primitivo di Manduria, Pietra Pura

299,75  m/Moms
( 239,80  u/Moms )
ekskl. levering

Med Pietra Pura vinene ønsker Rocca delle Macie at vise det ypperste fra Salento-området.

Vægt: 1.500
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Med Pietra Pura vinene ønsker Rocca delle Macie at vise det ypperste fra Salento-området. Cotis stammer fra et citat fra det 17. århundrede og betyder på den lokale dialekt "af sten/stenet" og refererer til en robust (meget intens) vin, som stammer fra et stenet område. En beskrivelse der sidder lige i skabet for denne vin.

Området og Producenten: Rocca delle Macìe blev etableret i 1973, da Italo Zingarelli besluttede at realisere sin livslange drøm ved at erhverve "Le Macìe" vingården i hjertet af Chianti Classico området.

Kærlighed og passion for det toscanske landskab er blevet overleveret fra grundlæggeren Italo Zingarelli til næste generation, som leder virksomheden i dag. I dag ejer familien 6 gårde med mere end 600 hektar i det Toscanske område, hvoraf mere end 200 hektar bruges til vindyrkning. Fokus har altid været på kvalitet, og Rocca delle Macìe er fortsat "diamanten" i familievirksomheden og har vundet mange internationale priser. Udover de toscanske vinmarker råder Rocca delle Macie også over vinmarker i den syditalienske provins Apulien. Apulien strækker sig mellem Taranto Golfen og Adriaterhavet i den yderste del af "hælen" i den italienske "støvle". Området har i årtusinder kædet Italien sammen med Grækenland og Orienten og båndene til antikkens Grækenland ses fortsat i området. Naturen i Apulien er barsk, men smuk. Området nyder godt af klimaet omkring Middelhavet med lune vintre og varme, fugtige somre.

Vinen: Pietra Pura Cotis er lavet 100% på Primitivo di Manduria, som dyrkes i Salento i Apulien. Vinen gennemgår traditionel vinifikation med temperaturkontrolleret gæring, hvorefter den lagres 12 måneder på franske egetræsfade. Hele processen overvåges nøje af Zingarelli-familiens chefvinkyper, Luca Francioni.

I Glasset: Vinen er intens rubinrød i glasset med lilla reflekser. Duften er fyldig og intens og byder, som smagen, på et væld af modne kirsebær, blommer og noter af kakao og vanilje. En robust og dejlig varm vin med en lang vedvarende eftersmag.

Servering: Særligt velegnet til kraftige retter som fx. simreretter med oksekød, grill, vildt og tørre oste. Server v/16-18°C.

Land: Italien
Område: Salento (Apulien)  
Årgang:  2012
Drue: Primitivo di Manduria
Indhold: Rødvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 14.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler