Cava Semi Seco, Castellblanch

89,75  m/Moms
( 71,80  u/Moms )
ekskl. levering
Herlig halvtør og frisk mousserende vin fra det spanske højland. Dette er et glimrende modsvar til andre mere eksponerede og dyre udgaver af mousserende vin.
Vægt: 1.500
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Herlig halvtør og frisk mousserende vin fra det spanske højland. Dette er et glimrende modsvar til andre mere eksponerede og dyre udgaver af mousserende vin.

Området og Producenten: Castellblanch Cava kommer fra det spanske vindistrikt Penedès, syd for Barcelona. De hvide druesorter der anvendes i Penedès er: Macabeo, Parellada og Xarel-lo, som trives godt i områdets ler-, granit- og kalkholdige jord.

Vinen: Når druerne høstes i september udvælges kun de allerbedste til Cava-produktionen. Druerne presses let - 150 kg druer bliver til 100 liter most af højeste kvalitet. 

Gæringsprocessen finder sted ved en lav temperatur under konstant overvågning. Når gæringen efter et par uger er forbi, hviler vinen til det følgende forår. Den stille vin tilsættes en nøje beregnet mængde sukker samt en rendyrket gærkultur, der ved den følgende gæring i flasken giver et tryk på ca. 6 atmosfærer - Carat Seco´s eftergæring i flasken varer i 15 måneder.

Når lagringstiden er forbi, anbringes flaskerne vandret i stativer. Flaskerne drejes jævnligt og rejses lidt efter lidt til lodret for at få bundfaldet til at samle sig ved proppen. Når flasken står lodret fryses bundfaldet til en isprop, der skydes ud. Vinen tilsættes en dosage af rørsukker og drue-alkohol. Champagneproppen sættes i og fastholdes af en ståltrådsagraf.

I Glasset: Castellblanch, Cava Semi Seco er halvtør med fine perler og lækkert præg af grønne druer, æble og brød. 
 
Servering: Lækker halvtør Cava til festlige lejligheder, velkomst/aperitif og hygge, frugt, kager m.m.. Server v/6-8°C.

Pressen:
VinAvisen - 5 stjerner - "Semi Seco - halvtør. Det vil sige halvsød, og det er, hvad denne gode boblevin er. Vinen vil gøre sig alle steder, hvor en brut boblevin er for tør. Der er fine, stadige bobler, god frugt og tilpas syre til at afbalancere sødmen." (Uge 48 / 2015) 

Land: Spanien
Område: Penedes
Årgang: U/Å
Drue: Macabeo, Parellada og Xarel-lo
Indhold: Mousserende vin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 11.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler