Cava Brut, Castellblanc

89,75  m/Moms
( 71,80  u/Moms )
ekskl. levering
Herlig tør og frisk mousserende vin fra det spanske højland. Dette er et glimrende modsvar til andre mere eksponerede og dyre udgaver af mousserende vin.
Vægt: 1.500
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Herlig tør og frisk mousserende vin fra det spanske højland. Dette er et glimrende modsvar til andre mere eksponerede og dyre udgaver af mousserende vin.

Området: Castellblanch Cava kommer fra det spanske vindistrikt Penedès, syd for Barcelona. Til Cava produktionen anvendes druesorterne: Macabeo, Parellada og Xarel-lo. Ved høsten i september udvælges kun de allerbedste druer til Cava. 

Vinen: Druerne presses let - 150 kg druer bliver til 100 l most af højeste kvalitet. Gæringsprocessen finder sted ved en lav temperatur. Når gæringen er forbi hviler vinen til det følgende forår. Den stille vin tilsættes så en beregnet mængde sukker samt en rendyrket gærkultur, der ved den følgende gæring i flasken giver et tryk på ca. 6 atmosfærer.

Når lagringstiden efter 36 måneder er forbi, anbringes flaskerne i stativer, hvor de drejes og rejses så det flokkulerende bundfald samler sig ved proppen. Når flasken står lodret, fryses bundfaldet til en isprop, der skydes ud - flasken efterfyldes med den samme vin. Champagneproppen sættes i og fastholdes af en ståltrådsagraf. 

I Glasset: Castellblanch, Cava Brut er tør med fine perler og lækkert præg af grønne druer, æble og brød. 

Servering: Dejlig cava som aperitif/velkomst, til forretter, fisk, salater og lyst kød. Server ved 8-10°C.

Pressen:
FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Forrygende flot Cava i frisk og imødekommende stil med toner af modne Filippa æbler i både næse og mund og delikat brødpræg i eftersmagen. Seks meget sikre stjerner og helt oplagt til receptionen, hvis budgettet ikke er til Champagne." (11-05-2015)

Winelab.dk - 6 stjerner - "Kølig og frisk duft. Syrlig mineralitet med fuldmodne grønne druer og et hint af maling, der giver indtryk fra senthøstede druer. De intense og fine bobler holder sig længe i glasset. Moden gul frugt, frisk forårsgrønt, grønne druer. Ret tør smag med god fylde og kompleksitet. En lækker og lang eftersmag. En rigtig flot Cava – bedre bobler skal man lede meget længe efter i dette prisleje." (16-02-2015)

Land: Spanien
Område: Penedes 
Årgang: U/Å 
Drue: Macabeo, Parellada og Xarel-lo
Indhold: Mousserende vin
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 11.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler