Pago de Cirsus, Chardonnay

99,75  m/Moms
( 79,80  u/Moms )
ekskl. levering
Super elegant Chardonnay fra troldmændene hos Pago de Cirsus. Her er god kølig frugt koncentration og 12 måneders lagring på franske fade. Resultatet er en kraftfuld hvidvin med masser af karakter.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Super elegant Chardonnay fra troldmændene hos Pago de Cirsus. Her er god kølig frugt koncentration og 12 måneders lagring på franske fade. Resultatet er en kraftfuld hvidvin med masser af karakter.
 
Området og Producenten: Pago de Cirsus er beliggende i Navarra-distriktet og er på 200 hektar jord. Heraf er de 135 hektar beplantet med vinstokke. Vingården ledes af et stort hold ønologer, anført af den tidligere ansvarlige fra Château Haut-Brion, 1’er Grand Cru Classé fra Bordeaux. Pago de Cirsus har opnået den højeste udmærkelse et vineri kan opnå i Spanien, nemlig klassifikationen D.O. Vino de Pago. En klassifikation der kun tildeles de vinerier, hvor alle dele af vinfremstillingen fra marker, vinstokke og druer til høst, produktionsmetoder og lagring, lever op til de højeste krav. Dette er en udmærkelse Pago de Cirsus med rette er særdeles stolt af, og som vidner om kvalitet i en klasse for sig.

Klimaet i området er kontinentalt med frost om vinteren og meget varme somre. Jorden er sammensat af kalk og sand, hvilket sikrer en god dræning for druerne. En stor del af marken skråner ned mod floden på en sydvendt skråning. Dette giver ekstra sol til druerne og dermed mere modenhed til den endelige vin.

Vinen: Alle vine lagres på egetræsfade fra de førende bødkerier i Frankrig og USA. 90% fransk fad og 10% amerikansk. Vinmarken passes efter de mest optimale forskrifter med ”grøn høst”, hvor man fjerner umodne drueklaser i marken inden den sidste modning går i gang. På den måde gives mere intensitet og power til de tilbageværende druer. Efterfølgende sorteres alle druer på et sorteringsbord inden de kommer i træfadene for selve gæringen.

Druerne til denne vin er høstet i midten af september måned, 210 meter over havet fra en parcel med kun Chardonnay. Druerne høstes i hånden og bringes til vineriet i 15 kg kasser for hurtig vinifikation. Vinen gærer i rustfrie ståltanke ved kolde temperaturer på ca. 15°C. Efterfølgende lagres vinen i 12 måneder på egetræsfade. 
 
I Glasset: Funklende gylden med ekspressiv duft af eksotisk frugt som mango og ananas. I munden er der god fylde med cremet struktur. Her er noter af moden gul frugt og en anelse sødme fra fadlagringen. Virkelig god balance med friskhed i eftersmagen.

Servering: Dejlig hvidvin til fisk, lyst kød, fjerkræ, pastaretter, salater og modne tørre oste. Server v/8-10¤C

Pressen:
Årgang 2015
VinAvisen – 5 stjerner – ”En hvidvin, der dufter dejligt af moden melon og mango. Smagen er tør, fyldig og med god frugt, og den slutter med et lille bittert bid, der gør vinen velegnet som madvin. Prøv den fx til retter med fed fisk - eller til lette kødretter med kalv og kylling.” (uge 29, 2016)

Årgang 2014
FinansBureauet - 6 stjerner - "Voluminøs og impressiv spansk Chardonnay med intensiv næse med dominans af fad og dyb og cremet mund med smørfedme og eksotiske frugter i overflod. Flot fadlagret Chardonnay." (13-07-2015)

VinAvisen - 5 stjerner: ”Denne meget dejlige hvidvin kommer fra ”et af verdens 100 bedste vinerier" - ifølge Decanter. Det tror vi gerne, for vinen er lidt af et fund … Den har en god duft og en frisk og samtidig cremet smag med et klart billede af Chardonnay-druen.” (Uge 30, 2014)

Årgang 2012
Politiken - 5 vinglas / "UGENS VIN" - "Udmærket chardonnay til den nedtonede side. Let fadpræg og diskret eksotiske frugttoner. Pæn syre og god balance. God til fisk eller kylling med en cremet sauce." (23-02-2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "Meget dejlig hvidvin med en liflig duft og en bred, lidt "fed" druesmag med tilpas syre. I smagen er der mango og ananas samt diskrete fadtoner." (Uge 32 / 2013)

Land: Spanien
Område: Navarra
Årgang: 2015  
Drue: Chardonnay
Indhold: Hvidvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 14.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler