Monasterio de las Viñas, Crianza

79,75  m/Moms
( 63,80  u/Moms )
ekskl. levering
En enestående og særdeles velafbalanceret crianza med en lang og insisterende afslutning. Årgang 2008 er tildelt hele 89 point af Robert Parker.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

En enestående og særdeles velafbalanceret crianza med en lang og insisterende afslutning. Årgang 2008 er tildelt hele 89 point af Robert Parker.

Området og Producenten: Cariñena D.O. blev etableret i 1932, og er dermed én af de ældste vinappellationer i Spanien. Cariñena D.O. er placeret i hjertet af Ebro-dalen i den selvstyrende region Aragonien. Områdets vinmarker er spredt over et areal på 16.000 ha, hvor mere end 2.000 vinavlere sikrer vinmarkernes kvalitet.

Monasterio de las Viñas vinmarker er beliggende 5-800 meter over havets overflade, og består primært af store sten samt grus, understøttet af et lag ren ler, der er med til at holde på den sparsomme nedbør, der falder i området. Området oplever ekstreme temperaturer, lange varme somre samt den kølende lokale Cierzo-vind.Alt sammen faktorer, der er med til at skabe saftige og kraftige vine, som er fremstillet på druer, der har kæmpet for næring, og derfor byder på intense og karakterfulde vine.

Vinen: Denne vin er fremstillet på 70% Garnache, 20% Tempranillo og 10% Syrah, som høstes tidligt om morgenen i hånden fra 20 til 40 år gamle vinstokke. Efter en kold opblødning ved ca. 6  grader i 96 timer gæres druerne i 8 dage i ståltanke under kontrollerede temperaturer på ca. 28°C. Efter endt gæring lagres vinene separat på egetræsfade i 6 måneder, hvorefter vinene stikkes sammen, og lagres yderligere 18 måneder på flaske, inden den frigives til salg.

I Glasset: Vinen har en smuk dybrød farve. Duften og smagen byder på noter af røg, vildt, violer, brombær og blåbær. En elegant og blød vin som er flot støttet af egetræets blide toner. En enestående og særdeles velafbalanceret crianza med en lang og insisterende afslutning.

Servering: En dejlig rødvin til lam, gris, vildt og simreretter.Server ved 16-18°C.

Pressen:
Årgang 2008
Spis Bedre - "Tænk i det spanske landkøkken med denne lidt ældre vin, der dufter af violer blandet med brombær og eg. Der er noter af sorte bær, røg og noget animalsk i smagen, som er kraftig og påtrængende. Vinen er rustik og charmerende med landlig personlighed og en lang eftersmag." (april 2016)

Smag og Behag - "Alderen fornægter sig ikke med den nydelige brune kant i glasset. Den anes også i duften, hvor violer blander sig med brombær og egetræ. Der er noter af sorte bær, røg og noget animalsk smagen, der er kraftig og påtrængende. Ganske rustik og charmerende med en landlig personlighed. Lang eftersmag. Giv den noget selskab med mad fra den landlige afdeling." (marts 2016)

Politiken - 5 vinglas - "Middeldyb duft med ristede kaffetoner. Udviklet næse. Ret let smag - igen med ristet karakter. Pæn frugtighed og en del frugtsyre. God lille udviklet vin. Fin til f.eks. gulyas." (07-02-2016)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Lækker sag med Særdeles saftig mund med noter af kirsebær, brombær, lakrids og ristede kaffebønner og lang eftersmag med noter af peber og vanilje." (22-04-2014) 

Den Korte Avis - 6 stjerner - "Det er en robust, men karakter-fuld sag fremstillet på 70 % Garnacha, 20 % Tempranillo og 10 % Syrah, som har lagret 2 år før frigivelse til salg. (10-04-2013)

VinAvisen - 5 stjerner - "Denne meget dejlige rødvin på druerne Garnacha, Tempranillo og Syrah har en flot duft og en blød og harmonisk smag med noter af mørke bær. Dertil fint integrerede fadtoner. Parker har givet den 89 point; vi nøjes med fem stjerner." (Uge 14 / 2013)

The Wine advocate (Robert Parker) - 89 point
Mad & Venner - ANBEFALET (maj nr. - 2014)

Land: Spanien
Område: Aragon (Cariñena D.O.)
Årgang: 2008  
Drue: 70% Garnache, 20% Tempranillo og 10% Syrah 
Indhold: Rødvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 13.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler