Corona de Aragon, Special Selection

89,75  m/Moms
( 71,80  u/Moms )
ekskl. levering

Intensitet og fylde karakteriserer denne vin fra 40 år gamle vinstokke i én af Spaniens ældste vinappellationer.

Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Intensitet og fylde karakteriserer denne vin fra 40 år gamle vinstokke i én af Spaniens ældste vinappellationer.

Området: Corona de Aragón var i den sene middelalder et af de største kongeriger i middelhavsområdet og allerede dengang var området kendt for sin vinproduktion. Dette gamle kongerige har lagt navn til vinen.

Vinmarkerne i Cariñena D.O. er beliggende i 600-850 meters højde over havets overflade. Jordbunden består primært af sten og grus, understøttet af et lag ren ler, der er med til at holde på den sparsomme nedbør. Temperaturerne i området kan om sommeren variere fra 30°C i dagtimerne ned til 2°C om natten inden for det samme døgn. Dette er med til at sikre en langsom modning af druerne og dermed en stor koncentration i smag og farve.

Vinen: Garnacha- og Cariñena-druerne til denne vin er høstet i hånden i de tidlige morgentimer i slutningen af oktober måned fra vinstokke, som i gennemsnit er 40 år gamle. Ved ankomsten til vineriet gennemgår druerne en kold maceration i 96 timer ved 6°C for at trække farve og smag ud af druerne. Herefter gennemgår vinen en temperaturkontrolleret fermentering i 8 dage på rustfrie ståltanke ved 26°C, hvorefter vinen ligger med druekvaset i 15-20 dage. Til slut gennemgår vinen en fuld malolaktisk gæring på fade og lagres 5 måneder på franske egetræsfade.

I Glasset: I glasset er vinen intens rød med fine lilla strejf. Op af glasset vælter en duft af violer, sorte kirsebær, blommer og cedertræ. I munden opleves vinen voluminøs, ren og frisk i smagen, hvor tonerne fra duften går igen. Dette er en fuldendt vin med en lang intens smag, der fylder i munden og bliver hængende.

Servering: En oplagt rødvin til intense gryderetter, vildt, lam og en grillet bøf. Server ved 16-18°C.

Pressen:
Årgang 2011
FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Tæt og fyldig spansk sag til imponerende lav pris. Røg og læder i næsen, tobak og peber i munden og lang intensiv eftersmag med noter af mokka..." (10-02-2014)

Dagens.dk - 6 stjerner (11-02-2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "Elegant og meget lækker rødvin på druerne Garnacha og Cariñena med noter af vanilje og mørke bær. Vinen har ligget fem måneder på fransk eg." (Uge 7 / 2014)

Winelab.dk - 5 stjerner - "Flot duft af modne septemberbrombær og blå blommer med en parfumeret kant. Masser af mørke nuancer, der også går igen i smagen. Saftig mundfornemmelse med en god portion frugtfylde, syre og tanniner, der vil have godt af et samspil med noget kød – gerne fra simrekøkkenet." (09-02-2014)

The Wine Advocate (Robert Parker) - 89 point / "TERRIFIC VALUE"

Stephen Tanzer - 90 Point

Fyens.dk: "Her er garnacha i selskab med druen carinena i en vin, som kan matche en rød bøf, vildt og såmænd også et stykke tætfibret andebryst med nogle millimeter fedt under skindet... Næsen er tæt, bærdreven med solbærlikør med en stoflighed i vinen, så man næsten kan tygge på frugten, inden fadet hakker til med let raspende tanniner...Prøv at lufte den i en karaffel ..." (23-12-2014)

Land: Spanien
Område: Aragon (Cariñena D.O.)
Årgang: 2011  
Drue: Garnacha og Cariñena
Indhold: Rødvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 13.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler