Garvey, Oloroso Sherry, Medium Sweet

89,75  m/Moms
( 71,80  u/Moms )
ekskl. levering
Oloroso er en Sherry i den mere søde og intense ende af skalaen, men som samtidig åbner op for en meget bred anvendelse til forskellige retter. Prøv denne til en kraftfuld svampe- eller oksekødssuppe.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Oloroso er en Sherry i den mere søde og intense ende af skalaen, men som samtidig åbner op for en meget bred anvendelse til forskellige retter. Prøv denne til en kraftfuld svampe- eller oksekødssuppe.

Området og Producenten: Sherry kommer fra den sydlige del af Spanien, i området der rettelig hedder Jerez. Her fremstilles en af verdens største og mest komplekse vine, Sherry. Størstedelen fremstilles på den relativt neutrale Palomino drue, hvor det meste af smagskompleksiteten kommer fra de unikke lagringsmetoder der bruges til at fremstille de forskellige typer af Sherry.

Garvey er et af de ældste huse i området, grundlagt helt tilbage i 1780 af William Garvey, en irsk aristokrat. Han fik hurtigt Garvey til at være en af de førende producenter i området og trods skiftende ejerskab er Garvey stadig en af de førende bodegaer i området.

Vinen: Olosoro Sherry er en udgave der er lagret i længere tid få fad for at få en større oxidering og dybere smagskompleksitet.

Sherry fremstilles af druer som høstes i Jerez-distriktet i Spanien. Efter den alkoholiske gæring bliver der tilført alkohol og styrken på vinen kommer op. Som udgangspunkt er al Sherry tørt, men bliver sidenhed tilsat sødme.

I Glasset: Mørk brun i glasset med ekspressiv duft af figner, ristede nødder og modne æbler. Smagen er kraftfuld og med høj intensitet. Her er noter af tørret frugt blandet med et krydret element fra den lange fadlagring.

Servering: En god sherry serveret sammen med en skål mandler og oliven, eller til en kraftfuld suppe og lettere desserter med nødder. Server ved 8-10 grader.

Land: Spanien
Område: Jerez (Andalusien)
Type: Oloroso
Druer: Palomino  
Indhold: Sherry
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 17.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler