Alvear, Fino en Rama

89,75  m/Moms
( 71,80  u/Moms )
ekskl. levering
Her er overraskelsen til den næste store middag. Server denne til en typisk spansk tapas tallerken og man vil forstå at dette er en sublim kombination. Vinen er knastør, men med en balanceret frugt der gør vinen meget alsidig.
Vægt: 0.850
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Her er overraskelsen til den næste store middag. Server denne til en typisk spansk tapas tallerken og man vil forstå at dette er en sublim kombination. Vinen er knastør, men med en balanceret frugt der gør vinen meget alsidig.

Området og Producenten: Alvear producenten er beliggende i Montilles-Moriles distriktet i det sydlige Spanien. Alvear er et familiefirma, der i dag drives af ottende generation. Alle generationer har bidraget med deres tids fornemmeste teknikker og i dag høster man frugten af mange års flot arbejde. Vi befinder os i Andalusien, en region der er stolte over både deres tyre, heste og landbrugsprodukter.

Begrebet Tapas stammer fra dette område, oprindeligt var det blot en skive tørret skinke der lå ovenpå vinglasset for at holde på den fortryllende bouquet fra vinen. Siden hen udviklet til perfektion, med utallige varianter. Klimaet er præget af en overgang fra middelhavsklima til fastlandsklima, med korte kolde vintre og lange meget varme somre. Et perfekt klima til udvikling af Pedro Ximenes druen.

Vinen i området er traditionelt blevet fremstillet som Sherry, dog med den undtagelse at lagringen er foregået i lerkrukker frem for træfade. Stilen i vinen minder dog stadig meget om Sherry.

Vinen: En Rama betyder at vinen ikke er blandet, den er helt ren uden indblanding eller filtrering. Som sådan er det et unikt produkt, den første Fino fra en enkelt årgang. Vinen er fremstillet på områdets fornemmeste drue: Pedro Ximenes og lagret i op til to år på store amerikanske egetræsfade. Stilen i vinen kan minde om en klassisk tør Sherry, men fremtræder med en helt anden finesse og elegance.

I Glasset: Vinen er flot grøn i glasset med oliven grøn kant. Duften er præget af salte mandler og tørrede frugter. Smagen er knastør med en god koncentration midt i munden. Masser af sprød frugt suppleret med en lang fokuseret eftersmag.

Servering: Dejlig alsidig madpartner, hvis man tør. Prøv den til tapas, sushi, stegt fisk, supper og salater med oliven. Server ved 6-10 grader.

Land: Spanien
Område: Montilla-Moriles (Andalusien)
Årgang: 2008
Druer: Pedro Ximénez  
Indhold: "Sherry" 
Størrelse: 50.00 cl 
Alkohol (%): 15.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler