Niepoort, Ruby Reserve

149,75  m/Moms
( 119,80  u/Moms )
ekskl. levering
Niepoort Ruby Reserve produceres på druer, der kommer fra over 30 år gamle vinstokke i Pinhão-dalen og Ferrao-dalen.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Niepoort Ruby Reserve produceres på druer, der kommer fra over 30 år gamle vinstokke i Pinhão-dalen og Ferrao-dalen.

Området og Producenten: Niepoort er et privatejet familiefirma, grundlagt i 1842. Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer. Senest har Eduard Dirk van der Niepoort overtaget firmaet i 2005 da hans far Rolf gik på pension. Man har altid tilstræbt at to generationer har arbejdet sammen i firmaet for at bevare ånden og stilen i vinen. Dirk indtrådte i firmaet i 1984.

Dirk har fra start haft sine egne visioner som blev vakt under hans studietid i bl.a. Schweiz. Dirk, der også har arbejdet på vingårde i Californien,  vil gerne beholde stilen i huset, men samtidig forbedre tingene. Familiens produktion af portvine har altid været af meget høj kvalitet, vine med stor koncentration og lang holdbarhed. Huset Niepoort har i mange år været berømt for sine klassiske Portvine af meget høj kvalitet. Den tradition kan føres helt tilbage til 1842.

Vinen: Ruby Reserve Port produceres på druer, der kommer fra gamle vinstokke i Pinhão-dalen og Ferrao-dalen. Beplantningen består mest af Tinta Roriz, Touriga Franca og Touriga nacional, samt en del andre lokale druesorter. Druerne håndplukkes i september og oktober og trædes, af både mænd og kvinder, med fødderne i lagares (lave granitkar).
 
Når gæringsprocessen har opnået en del alkohol, men mosten stadig besidder store mængder naturlig sødme, tilsættes druespiritus og gæringen bringes til ophør. Dette skaber portvin med en alkohol styrke på ca. 20 procent og en vin med høj restsukker. Niepoort Ruby Reserve lagres 3 år i store træfade, og vinstokkene som leverer druerne er over 30 år gamle.

I Glasset: Ruby Reserve er dyb rød i glasset. Der er fine aromaer af blommer og solbær samt en anelse brombær. Vinen viser god friskhed i munden og er sødlig med en god fylde. Eftersmagen er flot balanceret med god længde.

Servering: Lækker Portvin til ost, både tørre og bløde, is, al slags chokolade og kan med glæde serveres til en kraftfuld peber- eller grillbøf. Server v/8-12°C

Pressen:
FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Virkelig flot Ruby til prisen med mørk chokolade og brombær i næsen og rund mund med kontrolleret sødme og noter af valnød og lakrids indhyllet i røg." (12-12-2016) 

VinAvisen - 5 stjerner - "Der er jul over denne dejlige portvin. Den dufter af mørke rosiner og syltede blommer og har en dyb, fyldig og sød smag med fine krydrede noter af blandt andet nelliker og mørk chokolade. Nyd den, som den er, eller til desserter og kager." (Uge 49 / 2016)

Penge & Privatøkonomi - Vurderet til at koste 175 kr. - "Niepoort's Reserve Ruby var også blandt de seks bedste køb i sidste års portvinstest, og igen landede panelets vurdering på samme gennemsnit. Den mørke, frugtige Ruby-type blandes da også af flere årgange for at opnå en ensartet stil og kvalitet fra år til år. Flertallet er enkle og ukomplicerede portvine, men Niepoort's Reserve er blandt de bedste af slagsen og lidt af et kup på tilbud..." (november nr. 2016)

Land: Portugal
Område: Douro
Alder: Min. 3 år
Type: Ruby
Druer: Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga nacional m.fl.
Indhold: Portvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 20.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler