Niepoort, Ruby Port

109,75  m/Moms
( 87,80  u/Moms )
ekskl. levering
Her viser Niepoort sit høje "bundniveau"! Ruby er første trin på vejen mod en god Vintage Port. Her er portvinen lagret i kort tid på fad, for at bevare intensitet, sødme og koncentration.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Ruby er første trin på vejen mod en god Vintage Port. Her er portvinen lagret i kort tid på fad, for at bevare intensitet, sødme og koncentration. Her viser Niepoort sit høje "bundniveau"!

Området og Producenten: Niepoort er et privatejet familiefirma, grundlagt i 1842. Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer. Senest har Eduard Dirk van der Niepoort overtaget firmaet i 2005 da hans far Rolf gik på pension. Man har altid tilstræbt at to generationer har arbejdet sammen i firmaet for at bevare ånden og stilen i vinen. Dirk indtrådte i firmaet i 1984.

Dirk har fra start haft sine egne visioner som blev vakt under hans studietid i bl.a. Schweiz. Dirk, der også har arbejdet på vingårde i Californien,  vil gerne beholde stilen i huset, men samtidig forbedre tingene. Familiens produktion af portvine har altid været af meget høj kvalitet, vine med stor koncentration og lang holdbarhed. Huset Niepoort har i mange år været berømt for sine klassiske Portvine af meget høj kvalitet. Den tradition kan føres helt tilbage til 1842.

Vinen: Reserve Ruby Port produceres på druer, der kommer fra gamle vinstokke i Pinhão-dalen og Ferrao-dalen. Beplantningen består mest af Tinta Roriz, Touriga Franca og Touriga nacional, samt en del andre lokale druesorter. Druerne håndplukkes i september og oktober og trædes, af både mænd og kvinder, med fødderne i lagares (lave granitkar).
 
Når gæringsprocessen har opnået en del alkohol, men mosten stadig besidder store mængder naturlig sødme, tilsættes druespiritus og gæringen bringes til ophør. Dette skaber portvin med en alkohol styrke på ca. 20% og en vin med høj restsukker. Ruby Port lagres i 3 år på store egetræsfade, for at få mindst mulig luftkontakt og dermed bevare sin ungdommelige friske røde frugtkarakter.

I Glasset: Ruby Port er flot rød i glasset med en stor åben duft af friske røde kirsebær, solbær og en intens mineralitet..Smagen er kraftuld med stor fylde, balance mellem sødme og frugtsyre, samt en charmerende eftersmag.

Servering: Dejlig Portvin til både tørre og bløde oste, desserter, is, chokolade og bær. Rigtig "fræk" at servere til en peber- eller grillbøf. Server v/8-12¤C

Pressen:
AOV.dk - 6 stjerner - "Tørrede frugter, figner, rosiner, svedsker. Rosiner mørk dyb frugt og en snert af mandler. Velpoleret, cremet og et godt krydret bid. Seriøs god portvin til pengene. Vintageniveau."

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Flot silkeblød Ruby portvin med valnød og kirsebær i næsen, mørk chokolade, lavendel honning, valnød og kirsebærsten i smagen." (21-10-2013)

Land: Portugal
Område: Douro
Alder: ca. 3 år
Type: Ruby
Druer: En lang række lokale druesorter
Indhold: Portvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 20.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler