Niepoort, Ruby Dum

119,75  m/Moms
( 95,80  u/Moms )
ekskl. levering
Ruby Dum er en af 2 portvine, hvor der refereres til den berømte historie fra Alice i Eventyrland, om to tvillinger der opfører sig ens, men alligevel skiller sig ud fra hindanden.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Ruby Dum er en af 2 portvine, hvor der refereres til den berømte historie fra Alice i Eventyrland, om to tvillinger der opfører sig ens, men alligevel skiller sig ud fra hindanden.

Området og Producenten: Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer. Som den seneste har Eduard Dirk Niepoort overtaget firmaet i 2005, da hans far gik på pension. Man har altid tilstræbt, at to generationer har arbejdet sammen i firmaet, for at bevare ånden og stilen i vinen. Dirk har været i firmaet siden 1987. Han har fra start haft sine egne visioner, som blev vakt under hans studietid i bl.a. Schweiz.

Dirk vil gerne beholde stilen i huset, men samtidig forbedre tingene. Familiens produktion af portvine har altid været af meget høj kvalitet. Vine med stor koncentration og lang holdbarhed. Huset Niepoort har i mange år været berømt for sine klassiske portvine af meget høj kvalitet. Den tradition kan føres tilbage til 1842, hvor det familieejede firma blev grundlagt.

Vinen: Tawny Dee og Ruby Dum. Med disse 2 portvine vil Niepoort prøve, at synliggøre forskellen på Tawny og Ruby på en ny måde. Grundlæggende så fremstilles disse 2 portvine ens. Druerne høstes i hånden i Cima Corgo underområdet i Douroregionen. Der høstes fra 30 år gamle vinstokke med et miks af mange lokale druer. Druerne presses i store åbne cement lagares, og gæringen stoppes ved tilsætning af druesprit. Herfra sker så den forskelligartede udvikling.

Ruby Dum er lagret i 3 år på store egetræsfade, der kun giver en lille påvirkning af vinen. Derved bevarer Ruby Dum sin friske røde karakter og tætte farve. Ruby Dum indeholder lige under 100 gram restsukker pr. liter.

I Glasset: Ruby Dum er tæt rød i glasset med en frisk duft at røde kirsebær, hindbær og kogt frugt. Smagen er tæt med present sødme og lang fløjlsblød eftersmag. Noterne i munden går i retning af røde bær og en god mineralsk friskhed.

Servering: En dejlig Portvin til kraftfuldechokoladedesserter, is og intense oste som fx cheddar og brie de Meaux. Server ved 8-10°C.

Pressen:
VinAvisen - 5 stjerner - "Ruby er det nederste trin på portvinenes kvalitets-skala, men denne ruby er rigtig god til prisen...Den smager rigtig godt." (Uge 2 / 2014)

Land: Portugal
Område: Douro
Alder: ca. 3 år
Type: Ruby
Druer: En lang række lokale druesorter
Indhold: Portvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 20.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler