Niepoort Late Bottled Vintage 2011

199,75  m/Moms
( 159,80  u/Moms )
ekskl. levering
2011 er en topårgang i Portugal, og dette er Portvin på et meget højt niveau. Dirk Niepoort kalder dette lillebroderen til den legendariske Vintage Port fra Niepoort.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

2011 er en topårgang i Portugal, og dette er Portvin på et meget højt niveau. Dirk Niepoort kalder dette lillebroderen til den legendariske Vintage Port fra Niepoort.

Området og Producenten: Niepoort er et privatejet familiefirma, grundlagt i 1842. Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer. Senest har Eduard Dirk van der Niepoort overtaget firmaet i 2005 da hans far Rolf gik på pension. Man har altid tilstræbt at to generationer har arbejdet sammen i firmaet for at bevare ånden og stilen i vinen. Dirk indtrådte i firmaet i 1984.

Dirk har fra start haft sine egne visioner som blev vakt under hans studietid i bl.a. Schweiz. Dirk, der også har arbejdet på vingårde i Californien,  vil gerne beholde stilen i huset, men samtidig forbedre tingene. Familiens produktion af portvine har altid været af meget høj kvalitet, vine med stor koncentration og lang holdbarhed. Huset Niepoort har i mange år været berømt for sine klassiske Portvine af meget høj kvalitet. Den tradition kan føres helt tilbage til 1842.

Vinen: Late Bottled Vintage Port produceres på druer, der kommer fra gamle vinstokke i Cima Corgo underområdet i Douro dalen. Beplantningen består mest af Touriga nacional, samt en del andre lokale druesorter. Vinstokkene som Niepoort høster sine druer fra er i gennemsnit mere end 70 år gamle og er plantet i skifferholdig jordbund. Druerne håndplukkes i september og oktober og trædes, af både mænd og kvinder, med fødderne i lagares (lave granitkar).

Når gæringsprocessen har opnået en del alkohol, men mosten stadig besidder store mængder naturlig sødme, tilsættes druespiritus og gæringen bringes til ophør. Dette skaber portvin med en alkohol styrke på ca. 20 procent og en vin med høj restsukker. Dirk Niepoort tapper sin LBV så tidligt som muligt, for at bevare optimal friskhed i det endelige produkt.

Late Bottled Vintage 2009 er aftappet uden filtrering og udskiller derfor sit depot (bundfald), når den modnes i flasken. Kan udvikle sig i op til 20 år i kælderen, under optimale betingelser, men kan også nydes med stor fornøjelse.

I Glasset: Niepoort Late Bottled Vintage 2009 er mørk rød og med en frisk duft af blommer og brombær. Smagen er intens med sødme og fine røde bær fra skovens kant. Fine tanniner der giver en god struktur og balancerer vinen i bedste stil.

Servering: Fremragende Portvin til bløde oste, fx mild blåskimmelost, chokoladedesserter eller som frækt match til en peber- eller grillbøf. Server v/8-12°C.

Pressen:
VinAvisen - 5 stjerner - "En rigtig lækker portvin med duft og smag af svesker, rosiner og tørret kokos og en lang og rigt facetteret eftersmag." (Uge 1 / 2015)

AOV.dk - 6 stjerner - "Fabelagtig flot Portvin. Blomme, mørk chokolade, rosiner. Flot struktur og dejlig krydret. Fantastik koncentration, og smagen bliver ved og ved. Super super velllavet og flot vin fra topproducent." (17-12-2014)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Lækker LBV (Late Bottled Vintage) portvin med flot sødme og marcipan, kirsebær og grøn valnød i smagen..." (16-11-2012) 

Land: Portugal
Område: Douro
Årgang: 2011
Type: LBV
Druer: Touriga nacional og andre lokale druer
Indhold: Portvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 20.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler