Niepoort, Late Bottled Vintage 2008, ½ flaske

89,75  m/Moms
( 71,80  u/Moms )
ekskl. levering

LBV er en portvinstype, som minder meget om Vintage Port, den er blot tappet en anelse senere og er derfor blevet mere tilnærmelig efter et par år mere på fad.

Vægt: 0.850
Lager: På lager
Log ind her for at købe

LBV er en portvinstype, som minder meget om Vintage Port, den er blot tappet en anelse senere og er derfor blevet mere tilnærmelig efter et par år mere på fad.

Området og Producenten: Niepoort er et privatejet familiefirma, grundlagt i 1842. Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer. Senest har Eduard Dirk van der Niepoort overtaget firmaet i 2005 da hans far Rolf gik på pension. Man har altid tilstræbt at to generationer har arbejdet sammen i firmaet for at bevare ånden og stilen i vinen. Dirk indtrådte i firmaet i 1984.

Dirk har fra start haft sine egne visioner som blev vakt under hans studietid i bl.a. Schweiz. Dirk, der også har arbejdet på vingårde i Californien,  vil gerne beholde stilen i huset, men samtidig forbedre tingene. Familiens produktion af portvine har altid været af meget høj kvalitet, vine med stor koncentration og lang holdbarhed. Huset Niepoort har i mange år været berømt for sine klassiske Portvine af meget høj kvalitet. Den tradition kan føres helt tilbage til 1842.

Vinen: Late Bottled Vintage Port produceres på druer, der kommer fra gamle vinstokke i Pinhão-dalen og Pisca-dalen. Beplantningen består mest af Touriga nacional, samt en del andre lokale druesorter. Vinstokkene som Nepoort høster sine druer fra er i gennemsnit mere end 70 år gamle og er plantet i skifferholdig jordbund.

Druerne håndplukkes i september og oktober og trædes, af både mænd og kvinder, med fødderne i lagares (lave granitkar). Når gæringsprocessen har opnået en del alkohol, men mosten stadig besidder store mængder naturlig sødme, tilsættes druespiritus og gæringen bringes til ophør. Dette skaber portvin med en alkohol styrke på ca. 20% og en vin med høj restsukker.

Late Bottled Vintage 2005 er aftappet uden filtrering og udskiller derfor sit depot (bundfald), når den modnes i flasken. Late Bottled Vintage er lavet som en vintage port, men ligger længere på fad inden den tappes. Herved opnås en tidligere drikkeklar portvin med essensen af en Vintage Port.

I Glasset: Niepoort, Late Bottled Vintage 2005, har en dyb rød farve og en livlig aroma med blommer, kirsebær og mørk chokolade. En fremragende tæt smag og struktur i munden følges op af en stor koncentration af moden frugt og en flot afslutning.

Servering: Llækker portvin til bløde oste, gerne blåskimmel, kraftfulde chokolade desserter eller en stor peber eller grillbøf. Server v/8-12 grader

Land: Portugal
Område: Douro
Årgang: 2008
Type: LBV
Druer: Touriga nacional og andre lokale druer
Indhold: Portvin
Størrelse: 37.50 cl
Alkohol (%): 20.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler