Marqués del Atrio, Rosé, Rioja

79,75  m/Moms
( 63,80  u/Moms )
ekskl. levering
Her er roséen, der viser, hvorfor denne drik er blevet så populær. Her er modne jordbær og sommer på flaske. Nyd den afkølet til forretten.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Her er roséen, der viser, hvorfor denne drik er blevet så populær. Her er modne jordbær og sommer på flaske. Nyd den afkølet til forretten.

Området og Producenten: Marqués del Atrio er en stolt familieejet virksomhed, der blev grundlagt i slutningen af det 18. århundrede i Rioja. Her lancerede man den første vin tappet på flaske i 1965, og siden da er det gået stærkt. Idag råder virksomheden over 30.000 kvadratmeter jord og har i sine faciliteter plads til mere end 10.000 vinfade og en tankkapacitet på 6 millioner liter vin. På disse jorde foregår al vinificering, lagring og aftapning. Marqués del Atrio køber en stor del af druerne til deres vin fra lokale bønder og har derfor et langt og stolt samarbejde med lokalsamfundet og er år efter år sikret druer af højeste kvalitet.

Vinene fra Marqués del Atrio stammer alle fra Spaniens ældste vinregion Rioja. En vinregion, der kan dateres helt tilbage til 1925. Rioja er beliggende i Nordspanien ca. 300 km nord for Madrid, hvor den ligger i læ for vestenvinden fra Cantabriabjergene. Jordbunden i området er præget af sand, kalksten, ler og store runde sten, der giver god dræning til vinstokkene. Floden Ebro og dens bifloder gør området meget frugtbart. Dette sammen med de gode klimatiske betingelser gør området ideelt til vinproduktion.

Vinen: Marqués del Atrio Rosado er fremstillet 100% på Garnacha-druer. Druerne til vinen er høstet fra perfekt beliggende marker i 3-600 meters højde, fra særligt udvalgte parceller på mindre end 1 ha. stykket. Her har vi at gøre med vinstokke, der i gennemsnit er 25 år gamle, og som derfor leverer et relativt lavt høstudbytte af meget høj kvalitet. Efter høsten bringes druerne til vineriet, hvor de presses let og derefter gennemgår en 10 timer lang maceration ved 8-10°C for at udtrække vinens fine rosa farve. Herefter gennemgår vinen en temperaturkontrolleret gæring ved 18-20°C, inden den tappes på flaske, hvor den hviler 1-2 måneder, inden den frigives til salg.

I Glasset: Elegant og bleg rosa, næsten laksefarvet, fremstår Marqués del Atrio Rosado i glasset. Fra glasset strømmer toner af jordbær, hindbær og stemning af sommer. I munden opleves vinen tør og frisk med en fin lille sødme. Her er et væld af friskplukkede modne jordbær, sorte kirsebær og et let krydret præg. En smagfuld vin der bliver hængende og fuldendes i eftersmagen.

Servering: Denne elegante rosé er oplagt til alt godt fra havet, sødmefulde salater, asiatisk mad og pastaretter. Server ved 6-10°C.

Pressen:
Årgang 2013
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "En ganske forførende Rioja rosé sag med intensive jordbær noter i næsen og sprød mund med elegante toner af kirsebær og hindbær pakket ind i delikat syre..." (04-05-2015)

VinAvisen - 5 stjerner - "Lækker rosévin med en frisk, fint krydret smag og noter af hindbær, jordbær og æbler. Dertil en lille sødme. Oplagt som terrassevin..." (Uge 24 / 2014)

Winelab.dk - 5 stjerner - "Læskende saftig Rioja rosé! Lækker duft af friske nyplukkede jordbær. Giver med det samme lyst til at smage på den saftige rosé med en god og frisk fylde og en flot frugt med lidt korpus. Tilstedeværende men afrundet syre. Mange anvendelsesmuligheder." (02-06-2014)

Land: Spanien
Område: Rioja 
Årgang: 2013  
Drue: Garnacha 
Indhold: Rosévin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 12.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler