Los Vascos, Rosé, Cabernet Sauvignon, DBR (lafite)

99,75  m/Moms
( 79,80  u/Moms )
ekskl. levering
En frisk og lækker rosé der byder på sommerens røde bær. Her kombineres fransk finesse med chilensk frugtkarakter.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

En frisk og lækker rosé der byder på sommerens røde bær. Her kombineres fransk finesse med chilensk frugtkarakter.

Området og producenten: På Los Vascos Estate er det tydeligt, hvad gode franske producenter kan opnå, når de arbejder med druer de kender under optimale klimabetingelser. Her er det folkene bag 1. Grand Cru Classé slottet Chateau Lafite Rothschild, som har skabt en vingård, der ligger i toppen af det sydamerikanske kvalitetshierarki. Når der tales om de bedste fransk-inspirerede vine fra Chile, så er det Los Vascos, der er referencepunktet.

Den 500 ha store Los Vascos Estate ligger 220 km sydvest for den chilenske hovedstad Santiago. Ejendommen ligger i dalene Cañeten og Colchagua i Central Valley, hvor der har været dyrket vin siden midten af 1800-tallet.

Domaines Barons de Rothschild blev i 1988 de første franske investorer i det moderne Chile. Los Vascos Estate blev udvalgt efter nøje undersøgelser af de eksisterende vinstokke samt jordbunds- og klimaforhold. I dag ejer Domaines Barons de Rothschild hele ejendommen og har fuld kontrol over produktionen fra vinstok til færdig vin. Egetræsfadene der benyttes kommer fra Chateau Lafite Rothschilds eget bødkeri i Bordeaux. Bedre forudsætninger kan man ikke få for at fremstille topvin.

Vinen: Los Vascos Rosé er fremstillet på 90% Cabernet Sauvignon-drue og 10% Syrah-druer, der håndplukkes i begyndelsen af marts. Området er kendetegnet ved begrænset nedbør, milde temperaturer, der gradvist stiger frem mod sommeren, samt kølige nætter. Dette er optimale forhold for at opnå sunde druer som modnes perfekt. Med vinmarker specielt afsat til produktion af denne rosévin samt en balanceret anvendelse af automatisk vanding, sikres druer med en god aromatisk karakter og balanceret syre.

I Glasset: Dette er en rosévin med en smuk intens rød kerne. I duften møder man en frisk frugtaroma, der byder på jordbær, hindbær, granatæble og stikkelsbær. I smagen går de røde bærtoner igen og vinen opleves frisk med en god karakter samt en intens og vedvarende afslutning. En vin der bør drikkes ung, for at få det fylde udbytte af vinens friskhed.

Servering: En glimrende rosévin til let krydrede retter som gazpacho, pizza eller paella, lyst kød eller som en aperitif/velkomst eller ren fornøjelse. Server ved 8-10ºC.

Pressen:
Årgang 2013
VinAvisen - 5 stjerner - "En dejlig, læskende rosévin med en flot, krydret duft og en smag, der minder meget om en hvidvin. Her er ingen jordbær- eller hindbær-smag, men en god druesmag, der gør vinen velegnet til mad. Med sin flotte farve spillende i solen kan den også bruges som terrassevin." (uge 31 / 2014)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Lækker frugtfyldt sag med pænt Cabernet Sauvignon bid og fylde. Velegnet både til terrassen og middagsbordet." (12-05-2014)

Årgang 2012
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Delikat sødmefuld og frisk Rosé med gavmilde mængder af jordbær og hindbær, men også med tilstrækkelig bid og struktur til at kunne fungere som madvin." (08-07-2013)

VinAvisen - 5 stjerner - "Frisk rosévin med god struktur og uden de noter af jordbærsyltetøj, man oplever i nogle roséer. Den har en ren frugtsmag og tilpas syre og vil være yderst velegnet til en sommerlig frokost og lette retter." (Uge 22 / 2013)

Land: Chile
Område: Colchagua (Central Valley)  
Årgang: 2013  
Druer: 90% Cabernet Sauvignon og 10% Syrah 
Indhold: Rosévin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 13.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler