Ron Zacapa Centenario XO, 25 års Solera, 70cl.

699,00  m/Moms
( 559,20  u/Moms )
ekskl. levering
Seks år år i træk er Ron Zacapa Centenario-huset kåret som verdens bedste rom, i kategorien Premium Category. Kåringen er sket ved Caribbian Week „Rumfest“, Barbados i 1998, 1999, 2000, 2001, 2002 og 2003.
Vægt: 2.050
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Ron Zacapa Centenario XO, 25 års Solera, 70cl. 40% - Guatemala

Det er naturligt at spørge om den "nye" Ron Zacapa så også har en ny smag? 

Ja, det har den, men det er mere af den samme gode kvalitet som vi kender. 

Næse: Dyb sødme, mørk nød, sukkerrør, raffineret og elegant.

Smag: Meget afbalanceret, nærmest "fresh" mellem det søde og det krydrede. Smagen ruller frem og tilbage i munden, og er ret svær at få hold på. Kendetegnet for en vellagret rom. 

Eftersmag: Lang, sød, behagelig, igen træder balancen igennem. Meget velafstemt.

Men ellers er det go'e gamle Ron Z. - og derfor er nedenstående også et kik tilbage i arkiverne.

Her har vi den så - rommen som slog sin „lillebror“ Ron Zacapa Centinario på 23 år her i år 2000. Det er ret utroligt, at producenten deltager første gang i „RumFest“ i 1998 - og vinder med den 23 årige både i 1998 og 1999. Så producerer man i år 2000 en 25 årig - og den vinder så! 

Vel, prisen blev i familien - og det er da en rigtig flot præsentation. Efter at den 23 årige Ron Z. blev udelukket i 2003 p.g.a. for mange sejre (!), blev tronen overdraget til XO-versionen. Den vandt i 2003 - og vi håber at den kan gentage sejren her i 2004. Det vi så være 7. år i træk at Zacapa huset kåres som verdens bedste rom.

Denne rom er bare så let at drikke - helt uden modhager - og i sin 3-kantede flaske tiltrækker den sig opmærksomhed. Denne rom er meget efterspurgt - og er hver en krone værd.

Lidt om alder og lagring:

Ron Zacapa 15 år, 23 år og 25 år samt Ron Botran Solera er alle lavet på en såkaldt solera. Derfor er disse rom, ganske som så mange andre i rom verdenen, et mix af forskellige fade af forskellige aldre. Dette er en klar forskel i.f.t. f.eks. whisky og bourbon - men mere i tråd med f.eks. cognac.

Før rommen hældes igennem soleraen har de haft forskellig "opvækst" på friske egefade, ex-bourbon, ex-sherry, ex-madeira o.s.v. Når det gælder Ron Zacapa XO 25 år - så er forskellen mellem den 23 årige og den 25 årige bl.a. en slutlagring på ex-cognac fade for den 25 årige vedkommende.

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler