Ron Matusalem, Gran Reserva, 15 års Solera

319,75  m/Moms
( 255,80  u/Moms )
ekskl. levering
Kendt som ”the Cognac of Rums”. Matusalem Gran Reserva, er fra en 15 år gammel Solera og derved af højeste kvalitet. En enestående og sofistikeret rom.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Område og Producent: Matusalem blev grundlagt i 1872 i Santiago de Cuba af 2 spanske brødre. De havde stor erfaring med destillering og med at ”blende” efter Solera lagrings metoden, som oprindeligt blev udviklet til fremstillingen af den berømte spanske sherry. Deres mål var at producerer en af verdens blødeste rom af højeste kvalitet, et mål virksomheden fortsat lever op til.

I 1959 kom Fidel Castro til magten og familien tvinges i eksil og derfor produceres Matusalem rom i dag i den Dominikanske Republik. Her dyrkes sukkerrør af højeste kvalitet takket være perfekte jord og klima forhold.

Matusalem rom laves stadig den dag i dag efter familiens oprindelige og hemmelige opskrift. De ”Master Blenders” der laver rommen, er efterkommere af grundlæggerne og opretholder den århundrede gamle ”Solera” lagrings teknik.

Fremstilling af Matusalem rom: Sukkerrør saft eller melasse gæres. Herefter destilleres den gærede saft for at koncentrere alkoholen. Det endelige destillat lagres på egetræsfade for at opnå en blødere, mere elegant og kompleks smag samt en smukkere og dybere farve.

Hos Matusalem lagres rommen efter Solera metoden. I Solera bliver rom af forskellig alder organiseret i et system af stablede tønder, hvor den yngste rom ligger øverst og den ældste ligger nederst. Når den ældste rom er klar, bliver en smule fjernet til aftapning. Rom fra det næstnederste lag af tønder, bruges til at fylde de nederste op igen og så videre indtil man når det øverste lag som flydes op med ny rom.

Ved denne metode sikre man en konsekvent kvalitet af rommen fra en aftapning til den næste. Man opnår endvidere en meget mere kompleks, rund og overdådig rom ved at blande forskellige rom af forskellig alder.

Hvor mange lag der er i et Solera system, og hvor lang tid rommen lagres, afhænger af hver ”Master Blenders” opskrift og personlige stil og selvfølgelig af hvilken slags rom, der skal produceres. Generelt kan man sige, at jo længere lagrings-/blandingsprocessen varer desto bedre bliver rommen.

Ron Matusalem, Gran Reserva, 15 års Solera:

Er fra en 15 år gammel Solera og derved af højeste kvalitet og kendt som ”the Cognac of Rums”.

I Glasset: En enestående og sofistikeret rom. Matusalem Gran Reserva har en klar, dyb gylden farve med skinnende røde og ravfarvede reflekser. Forførende duft af vanilje, mørk farin, karamel, blommer og abrikoser. Delikat og fløjlsblød smag med en fantastisk vifte af aromaer omkring en kerne af vanilje og karamel. Flot lang eftersmag med ristede noter fra fadlagringen.

Server rent alene, med isterninger eller prøv en ”Cuban Special”.

Cuban Special: Fyld en shaker med is, 4,5 cl Matusalem Gran Reserva, saft fra ½ lime, 4,5 cl Cointreau og 3,5 cl ananas juice. Ryst, si og server i et afkølet cocktailglas. Pynt med limeskal.

Pressen:

Ekstra Bladet - 5 stjerner / "BEDSTE KØB" (19-10-2012) "Produktionen af denne rom startede for 130 år siden i Santiago på Cuba. Siden er den blevet kaldt Rommens Cognac Duft af tørrede tropiske frugter og en tør smag af fersken, nødder, karamel. En rigtig flot Rom i den tørre stil til en god pris. 91 point."

Smagogbehag - 4 stjerner "Ferskt, frugtigt og vegetalt udtryk, der bakkes op af mundens lethed… I munden suppleres aromaprofilen af en fin dybde og charmerende noter af kandiseret frugt og vanilje… masser af rom for pengene."

Land: Dominikanske Republik
Alder: 15 år 
Metode: Solera
Indhold: Rom
Størrelse: 70.00 cl
Alkohol (%): 40.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler