Marqués del Atrio, Rioja Reserva

119,75  m/Moms
( 95,80  u/Moms )
ekskl. levering
Fyldig og fuldendt, med masser af moden frugt, afrundede tanniner og et fint krydret præg. Vinen til dig der godt kan lide en kraftig vin med et elegant præg.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Fyldig og fuldendt, med masser af moden frugt, afrundede tanniner og et fint krydret præg. Vinen til dig der godt kan lide en kraftig vin med et elegant præg.

Området og Producenten: Marqués del Atrio er en stolt familieejet virksomhed, der blev grundlagt i slutningen af det 18. århundrede i Rioja. Her lancerede man den første vin tappet på flaske i 1965, og siden da er det gået stærkt. Idag råder virksomheden over 30.000 kvadratmeter jord og har i sine faciliteter plads til mere end 10.000 vinfade og en tankkapacitet på 6 millioner liter vin. På disse jorde foregår al vinificering, lagring og aftapning. Marqués del Atrio køber en stor del af druerne til deres vin fra lokale bønder og har derfor et langt og stolt samarbejde med lokalsamfundet og er år efter år sikret druer af højeste kvalitet.

Vinene fra Marqués del Atrio stammer alle fra Spaniens ældste vinregion Rioja. En vinregion, der kan dateres helt tilbage til 1925. Rioja er beliggende i Nordspanien ca. 300 km nord for Madrid, hvor den ligger i læ for vestenvinden fra Cantabriabjergene. Jordbunden i området er præget af sand, kalksten, ler og store runde sten, der giver god dræning til vinstokkene. Floden Ebro og dens bifloder gør området meget frugtbart. Dette sammen med de gode klimatiske betingelser gør området ideelt til vinproduktion.

Vinen: Marqués del Atrio Reserva er fremstillet på 85 % tempranillo-druer og 15% Garnacha-druer, der er høstet fra perfekt beliggende marker i 3-600 meters højde. Druerne høstes ved optimal modenhed fra særligt udvalgte områder i markerne, hvor druerne har haft de bedst mulige forhold. Efter høsten bringes druerne direkte til vineriet, hvor de straks afstilkes og presses let.

Herefter udblødes druerne i 15-20 dage. Under udblødningspocessen pumpes druemosten dagligt over druekvaset for at trække så meget saft og kraft ud af druerne som muligt. Til slut gennemgår druemosten en temperaturkontrolleret gæring ved 23-26°C, inden den efter forskrifterne lagres 2 år på 70% amerikanske og 30% franske egetræsfade, for så at hvile på flaske inden den frigives til markedet.

I Glasset: Marqués del Atrio Reserva er intens rød i glasset med elegante violette reflekser. I duften mødes man af modne mørke bær sammen med mokka, vanilje og egetræ fra fadlagringen.  I smagen går noterne fra duften igen og suppleres af noter af brombær, solbær og modne blommer. I munden opleves vinen rund og fyldig med flot afrundede og silkebløde, omend tydelige, tanniner. Her er en flot vin, der viser komplet balance mellem den fyldige frugt og egetræets krydrede element, med en lang vedvarende eftersmag.

Servering: Marqués del Atrio Reserva er en lækker rødvin til krydrede retter af lam, gris og kalv samt store gryderetter. Server ved 16–18°C

Pressen:
Årgang 2008
Ekstra Bladet - 5 stjerner - "Klassisk flot Rioja med en flot balance. Animalsk i duften. Intens i smagen med bagte bær, lakrids, peber og vanilje. Lang saftig eftersmag." (05-06-2015)

VinAvisen - 5 stjerner - "15% af Garnacha-druen giver saft til Tempanillo-druen i denne vellavede Rioja-rødvin med god struktur og god krydring. Den er både bred i smagen og lang i eftersmagen." (Uge 23 / 2015)

Den Korte Avis - 6 stjerner - "Vinen, der er sammensat af 85% Tempranillo og 15% Garnacha, har som Reserva tre år på fad og 1 års flaskelagring. Det er en kraftig sag uden noget egentligt Rioja-præg med udpræget vanilje, men den er behagelig rund og blød i munden, hvor den efterlader en meget lang eftersmag." (20-05-2015)

Land: Spanien
Område: Rioja 
Årgang:  2008
Drue: Tempranillo 85%, Garnacha 15% 
Indhold: Rødvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 13.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler