Marqués del Atrio, Rioja Crianza

99,75  m/Moms
( 79,80  u/Moms )
ekskl. levering
Intens og flot balanceret Crianza, der viser den fremgang der har været i Spanien inden for vinfremstilling.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Intens og flot balanceret Crianza, der viser den fremgang der har været i Spanien inden for vinfremstilling.

Området og Producenten: Marqués del Atrio er en stolt familieejet virksomhed, der blev grundlagt i slutningen af det 18. århundrede i Rioja. Her lancerede man den første vin tappet på flaske i 1965, og siden da er det gået stærkt. Idag råder virksomheden over 30.000 kvadratmeter jord og har i sine faciliteter plads til mere end 10.000 vinfade og en tankkapacitet på 6 millioner liter vin. På disse jorde foregår al vinificering, lagring og aftapning. Marqués del Atrio køber en stor del af druerne til deres vin fra lokale bønder og har derfor et langt og stolt samarbejde med lokalsamfundet og er år efter år sikret druer af højeste kvalitet.

Vinene fra Marqués del Atrio stammer alle fra Spaniens ældste vinregion Rioja. En vinregion, der kan dateres helt tilbage til 1925. Rioja er beliggende i Nordspanien ca. 300 km nord for Madrid, hvor den ligger i læ for vestenvinden fra Cantabriabjergene. Jordbunden i området er præget af sand, kalksten, ler og store runde sten, der giver god dræning til vinstokkene. Floden Ebro og dens bifloder gør området meget frugtbart. Dette sammen med de gode klimatiske betingelser gør området ideelt til vinproduktion.

Vinen: Marqués del Atrio Crianza er fremstillet på 85 % tempranillo-druer og 15% Garnacha-druer, der er høstet fra perfekt beliggende marker i 3-600 meters højde. Efter høsten bringes druerne direkte til vineriet, hvor de straks afstilkes og presses let. Herefter udblødes druerne i 10-15 dage. Under udblødningsprocessen pumpes druemosten dagligt over druekvaset for at trække så meget saft og kraft ud af druerne som muligt. Til slut gennemgår druemosten en temperaturkontrolleret gæring ved 24-28°C, inden den efter forskrifterne lagres 12-14 måneder på amerikanske egetræsfade.

I Glasset: Marqués del Atrio Crianza er mørkerød i glasset med fine violette reflekser. Duften er intens med tydelige toner af sorte modne bær som brombær og solbær samt vanilje, karamel og krydderi fra lagringen på amerikanske egetræsfade. I munden fornemmer man tydeligt vinens fint afrundede tanniner og den fint afstemte syre. En intens og vedvarende vin, der viser flot balance mellem brugen af egetræ og den friske frugt. En fuldendt Crianza i en moderne fortolkning.

Servering: Server Marqués del Atrio Crianza til lam, eller krydrede retter af gris og kalv. Server ved 14-18°C

Pressen:
Årgang 2009
Ekstra Bladet - 5 stjerner / "GODT KØB" - "85% tempranillo og 15% garnacha, 12-14 mdr. på amerikanske fade. Yderst saftig vin med masser af bærsmag, lette krydderier, kærnemælk og strejf vanilje. En ung vin men fungerer flot..." (05-06-2015)

Land: Spanien
Område: Rioja 
Årgang:  2009
Drue: Tempranillo 85%, Garnacha 15% 
Indhold: Rødvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 13.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler