Beni di Batasiolo, Dolcetto d'Alba D.O.C.

139,75  m/Moms
( 111,80  u/Moms )
ekskl. levering
Dolcetto er godt på vej til at blive den næste store drue fra Piemonte efter Nebbiolo og Barbera. Det er en drue, som er meget charmerende med utrolig frisk frugt og en let elegant eftersmag.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Dolcetto er godt på vej til at blive den næste store drue fra Piemonte efter Nebbiolo og Barbera. Det er en drue, som er meget charmerende med utrolig frisk frugt og en let elegant eftersmag.

Område: Druerne kommer fra vinmarken Bricco Vergne der er beliggende mellem de to landsbyer La Morra og Barolo på en stejl skråning i 480 meters højde over havet. Her er jordbunden kalkholdig og velegnet til dyrkning af Dolcetto. Fastlandsklimaet i Piemonte tempereres af luftstrømme, som kommer ind gennem Tanaro-dalen og bringer lidt køligere sommertemperaturer og efterårståge, der giver druerne en langsom modning.

Vinen: Dolcetto fra Bricco Vergne høstes i slutningen af september. Ved høsten plukkes druerne manuelt. Herefter bringes de til vineriet i La Morra hvor de presses blødt og mosten selv løber fra drueskindet. Drueskallerne ligger i op til 10 dage med mosten for at tilføre ekstra kraft og blødhed. Herefter stabiliseres vinen på tank inden aftapningen på den flotte høje flaske. Resultatet er en vin med intens bouquet og flot syrebalance. Batasiolo viser her at der ligger et stort potentiale i Dolcetto-druen.

I Glasset: Batasiolo, Dolcetto d’Alba DOC, er flot dyb rød i glasset. Duften er præget af flotte friske røde bær og violer. Smagen er meget fokuseret og med medium fylde. Der er toner af friske røde kirsebær og en flot ren syre der giver en lang og forfriskende eftersmag med god dybde.

Servering: Lækker rødvin til fx lyse kødretter, fjerkræ, pastaretter, afkølet til fisk eller som et glas i (u)tide. Serveres v/12-16¤C

Pressen:
Årgang 2012
Winelab.dk - 5 stjerner - "Overraskende, lidt kraftig og intens duft. Dolcetto plejer ellers at være en drue, der sniger sig diskret rundt i glasset. Denne kommer dig mere direkte i møde med en elegant duft af rød, moden frugt og lidt søde krydderier. Smagen er blød, afrundet og med en afdæmpet syre, der holdes nede af lidt tanniner. Dejlig vin. Jeg vil nærmest kalde den en moderne Dolcetto og tilnærmelig, hvis du normalt ikke er så vild med Dolcetto. Druen er ellers fremragende, hvis den er vellavet." (01-04-2015)

Årgang 2011
VinAvisen - 5 stjerner - "En saftig rødvin og en typisk Dolcetto. Den har god frugt og en fin, lille sødme. Behagelig og god eftersmag." (Uge 5 / 2015)

AOV.dk - 5 stjerner - "Tindrende klar frugt af lyse kirsebær, helstøbt og rund med flot syrebalance. Charmerende vin med fin karakter." (07-09-2014)

Land: Italien
Område: Alba (Piemonte)
Årgang: 2012
Drue: Dolcetto
Indhold: Rødvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 13.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler