Beni di Batasiolo, Barolo D.O.C.G. 2008

299,75  m/Moms
( 239,80  u/Moms )
ekskl. levering
Kongernes vin og vinens konge - Barolo! Fremstillet på den kraftfulde Nebbiolo drue. Dette er en vin med intens kraft og dyb mørk frugt.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Område og Producent: Barolo ligger for foden af Alperne, i den nordvest italienske region Piemonte, syd for byen Torino, i et lille nøje afgrænset, bakket område, hvor landsbyen Barolo er centrum omgivet af landsbyerne Serralunga d’Alba, Castiglione Faletto, Monteforte d’Alba og La Morra. Barolo-regionen dækker et areal på 1190 ha, der ejes af mere end 1200 vinavlere.

Beni di Batasiolo ejer næsten 100 ha, som gør huset til en af de største jordbesiddere i Langhe. Beni di Batasiolos vinmarker ligger 150–350 meter over havets overflade og er anlagt på stejle skråninger, der vender mod sydøst og sydvest. Jorden er sammensat af kalkholdig mergel, jernholdig kalk og sand, et meget veldrænet og frugtbart voksested for druesorten Nebbiolo, som her optræder i klonerne: Michet, Lampia og Rosé. Nebbiolo stammer fra Piemonte. Druen har sandsynligvis fået sit navn efter ordet ”nebbia”, tåge, der er et hyppigt fænomen i Piemonte, når druerne høstes i oktober/november. Fastlandsklimaet i Piemonte tempereres af luftstrømme, som kommer ind gennem Tanaro-dalen og bringer lidt køligere sommertemperaturer og efterårståge, der giver Nebbiolo-druerne en langsom modning.

Vinen: Ved høsten plukkes de fuldmodne druer manuelt. Vinificationen er traditionel. Skallerne udblødes i mosten i 15–20 dage, til den har opnået sin mørke røde farve. Gæringen finder sted ved en lav kontrolleret temperatur, der bevarer druernes ædle frugt og krydderi i den endelige vin.  Når gæringen er forbi, lagres vinen i 24 måneder på små egetræsfade, inden den tappes på flaske. Flaskelagringen varer et år, før vinen frigives til salg.

I Glasset: Batasiolo, Barolo D.O.C.G. har en dyb granatrød farve med teglfarvede reflekser og dyb frugtrig bouquet med harmoniske fadtoner. Smagen er fyldig, rigt sammensat og fløjlsblød, dog karakterfuld. Eftersmagen er lang og vedholdende krydret.

Servering: Fornem rødvin til rødt kød, vildt, risotto, ragout, kalv, lam og stærke faste oste. Det anbefales at ilte vinen inden serveringen. Server v/18-20¤C

Pressen:
Årgang 2008
Smag & Behag - 6 stjerner - "Smuk, smuk teglstensfarve med en velournæse af mokka og mild mørk chokolade. Den holder hele vejen, og i munden indfrier den løfterne fra næsen med en fløjlsblød og velafbalanceret smag, hvor den har taget de bedste og mest elegante egenskaber fra fadet og bærrene." (September nr. - 2013)

Den Korte Avis - 6 stjerner - "En topproducent i området med ni vingårde og tilhørende ca. 100 hektarer af de bedste marker i Piemonte. Vinen er superb og en fornøjelse for smagsløgene." (23-10-2012)

VinAvisen - 5 stjerner - "Fint udviklet, drikkemoden rødvin, lækker og afrundet. Den har en blød, saftig smag og en lille sødme. Dejlig vin..." (Uge 34 / 2012)

WineEnthusiast - 92 point 
JAMESSUCKLING.COM - 90 point

Årgang 2007
VinAvisen - 5 stjerner (Uge 50 / 2011)
FINANSBUREAUET - 6 stjerner / "Testvinder" (23-11-2011)
JAMESSUCKLING.COM - 91 point
En Barolo-årgang der er blevet tildelt hele 97 point af Robert Parker 

Årgang 2006
Politiken
 - 5 vinglas (11-09-2011)
Wine Spectator - 92 point 

Årgang 2003
VinAvisen - 5 stjerner - "En stor, kraftig og saftig rødvin"

Årgang 2001
Wine Spectator - 90 point 
Wine Enthusiast - 90 point

Land: Italien
Område: Barolo (Piemonte)
Årgang: 2008
Drue: Nebbiolo 
Indhold: Rødvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 13.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler