Beni di Batasiolo, Barbera D'Asti DOC

119,75  m/Moms
( 95,80  u/Moms )
ekskl. levering

Lækker Barbera rødvin der fungerer virkelig godt allround, til fx rødt kød, pastaretter, risotto, kalv og gris.

Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Barbera konkurrerer til stadighed med Sangiovese om at være Italiens mest plantede rødvinsdrue og dyrkes næsten overalt i den nordvest italienske region Piemonte, syd for byen Torino.

Området og Producenten: Beni di Batasiolo høster sine druer til Barbera d’Asti i det bakkede landskab mellem byerne Castiglione og Agliano. Vinmarkerne ligger mellem 200–250 meter over havets overflade og er anlagt på skråninger, der vender mod sydvest. Jorden er sammensat af kalkholdig mergel, kalk og sand, et meget veldrænet og frugtbart voksested for druesorten Barbera.

Fastlandsklimaet i Piemonte tempereres af luftstrømme, som kommer ind gennem Tanaro-dalen og bringer lidt køligere sommertemperaturer og efterårståge, der giver druerne en langsom modning. Barbera modnes relativt sent, men stadig før Piemontes ”store” rødvinsdrue, Nebbiolo. Barbera høstes i den første halvdel af oktober.

Vinen: Ved høsten plukkes druerne manuelt. Vinificationen er traditionel. Skallerne udblødes i mosten i 10–12 dage, til den har opnået sin rubinrøde farve. Gæringen finder sted ved en lav, kontrolleret temperatur, der bevarer druernes dejlige frugt i den færdige vin. Når gæringen er forbi, lagres vinen i 10 måneder på egetræsfade, inden den tappes på flaske. Efter 3 måneders flaskelagring frigives vinen til salg.

I Glasset: Batasiolo, Barbera d’Asti DOC, har en smuk rubinrød farve og lækker frugtrig bouquet. Smagen er tør, fint balanceret mellem kølig frugt og let krydderi. En ren og blød eftersmag afslutter denne elegante rødvin. 

Servering: Lækker rødvin der fungerer virkelig godt allround, til fx rødt kød, pastaretter, risotto, kalv og gris. Server v/14-18ºC.

Pressen:
Årgang 2013
VinAvisen - 5 stjerner - "Vellavet rødvin med saftig frugt og en god balance mellem krydring, syre og sødme. Lang eftersmag." (Uge 37 / 2016)

AOV.dk - 6 stjerner - "Ristet kaffe, blåbær, syrlige kirsebær og let urtet præg. Meget pirrende vin med en herlig mundrensende frugtsyre. Fadlagret og generøs Barbera når den er bedst." (25-02-2016) - På AOV.dk’s liste over de bedste vinkøb i 2016.

Årgang 2012
VinAvisen - 5 stjerner - "En rigtig Barbera-rødvin - frisk og saftig frugtsmag med noter af lyse sommerbær, bløde tanniner og en fin krydring." (Uge 10 / 2016)

Årgang 2011
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Elegant og besnærende Barbera med pirrende næse, rank syre og sødmefuld mund..." (17-02-2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "Blød og lækker i munden fra starten, derefter en god, mundrensende citrussyre. Udpræget madvin. Prøv den fx til lam." (Uge 29 / 2014)

Dagens.dk - 5 stjerner (19-02-2014)

Årgang 2009
FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "...er man til elegante og forførende italienske vine, kan man roligt købe en kasse eller to. En perfekt afstemt solsødlig vin med toner af boysenbær. En easy-drinking vin, hvor det er svært at lade være med at tage et glas mere." (28-01-2013)

VinAvisen - 5 stjerner - "En dejlig rødvin med flot karakter - frisk, ren frugt, god syre og en lang eftersmag. Plask den gerne over i en karaffel et par timer før måltidet..." (Uge 36 / 2012)

Land: Italien
Område: Asti (Piemonte)
Årgang: 2013
Drue: Barbera
Indhold: Rødvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 14.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler