Beni di Batasiolo, Barbera d'Alba - Sovrana

139,75  m/Moms
(111,80  u/Moms )
ekskl. levering
En blød og fyldig Barbera, hvor druerne er dyrket i det bakkede Barolo landskab. At denne vin hedder ”Sovrana” som betyder ”suveræn” er ikke et tilfælde!
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

En blød og fyldig Barbera, hvor druerne er dyrket i det bakkede Barolo landskab. At denne vin hedder ”Sovrana” som betyder ”suveræn” er ikke et tilfælde!

Området og producenten: Beni di Batasiolo høster sine druer til Barbera d’Alba i det bakkede landskab i Barolo regionen, også kendt som Langhe. Vinmarkerne ligger mellem 200–250 meter over havets overflade og er anlagt på skråninger, der mest vender sydligt.

Jorden er sammensat af kalkholdig mergel, kalk og sand, et meget veldrænet og frugtbart voksested for druesorten Barbera. I dette område er de bedste jorde beplantet med Nebbiolo til Barolo, men siderne af skråningerne og de mere kølige mikroklimaer er beplantet med Barbera. Fastlandsklimaet i Piemonte tempereres af luftstrømme, som kommer ind gennem Tanaro-dalen og bringer lidt køligere sommertemperaturer og efterårståge, der giver druerne en langsom modning. Barbera modnes relativt sent, men stadig før Piemontes ”store” rødvinsdrue, Nebbiolo.

Vinen: Barbera høstes i den første halvdel af oktober. Ved høsten plukkes druerne manuelt. Skallerne udblødes i mosten i 10–15 dage, til den har opnået sin rubinrøde farve. Gæringen finder sted ved en lav, kontrolleret temperatur, der bevarer druernes dejlige frugt i den færdige vin. Når gæringen er forbi, lagres vinen i 12 – 15 måneder på små egetræsfade inden aftapningen. Denne smages og testes grundigt inden den færdige blanding, for at sikre den bedste kvalitet i flasken.

I glasset: Sovrana, Barbera d’Alba er tæt rubinrød i farven med en frisk duft af kirsebær og friske røde blommer. Smagen er harmonisk med stor moden frugt og en lang intens eftersmag.

Servering: Lækker rødvin til rødt kød, kalv, lam, risotto, fyldige pastaretter og faste oste. Server v/16-20¤C

Pressen:
Årgang 2011
Ekstra Bladet - 5 stjerner / "BEDSTE VIN" - "Sikke en kirsebærbombe - både i duft og smag. Blandet med lakrids, violer, tjære, kirsebærsten og vanilje. Fyldig og ganske flot vin på barbera-druen, som i den grad adskiller sig fra de ofte uspændende vine, der ellers findes på denne drue...Lang, frugtig afslutning." (06-09-2014)

Smag og Behag - "Kirsebær, Piratos og friske røde blommer i næsen i blandet lidt urter. I munden er den tør og mineralsk men samtidig saftig. Noterne er solbær, brombær, lakrids og salvie" (Sepetmber 2014)

Årgang 2010
Information - 5 stjerner - "...Velsmagende med intens bouquet og krydderier, der passer til både lammekød og fedtkant." (13-04-2014)

Politiken - 5 vinglas - "Middelfyldig, balanceret og vellavet vin med saftigt bærpræg og let krydret afslutning...tiltalende vin med vis elegance og god længde..." (25-08-2013)

Land: Italien
Område: Alba (Piemonte)
Årgang: 2011 
Drue: Barbera
Indhold: Rødvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 14.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler