Babich Pinot Noir, Marlborough

149,75  m/Moms
( 119,80  u/Moms )
ekskl. levering
Drinks International - Babich listed in The Worlds Most Admired Wine Brands Top 50 list for 2012.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Området og Producenten: Pinot Noir-druerne kommer fra området Rapaura i det new zealandske vindistrikt Marlborough. Marlborough er det største af New Zealands vindistrikter. Marlborough ligger omkring byen Blenheim på Syd Øen’s nordøstlige spids i den brede, flade dal, der gennemstrømmes af floderne Wairau og Awatere på deres vej mod Stillehavet. Dalen er beskyttet mod den dominerende, våde vestenvind af bjergkæden Southern Alps. Nord Øen ligger som et værn mod de kraftige efterårsstorme fra Stillehavet.

I Marlborough blev de første vinmarker anlagt i 1973 af industrigiganten Montana og flere vinproducenter fulgte hurtigt efter. Huset Babich Wines ejer idag 108 ha marker i Marlborough samt en aktiepost på 25% i det top moderne joint venture vineri, Rapaura Vinteners.

Klimaet i Marlborough er solrigt, men er lidt køligere end i Bordeaux-distriktet. Der falder ikke megen nedbør i perioden fra oktober til april og kunstvanding er nødvendig. Jorden er på overfladen dækket af store sten, der reflekterer solens stråler og holder på varmen, som kommer vinstokkene til gode i de kølige, klare sommernætter. Der findes flere jordbundsmønstre i dalen, hvor jorden hovedsagelig består af alluviale aflejringer af mudder og grus i varierende tykkelse. Den veldrænede jord skaber voksested for druerne: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Blanc og Pinot Noir. Druernes lange, sene modningsproces giver en intens smag og blomsterduft til vinene.

Vinen: Er 100% fremstillet på druesorten Pinot Noir, som blev høstet manuelt i slutningen af marts og i begyndelsen af april. Vinificationen er traditionel. Druerne afstilkes og presses, skallerne bliver i mosten 3–4 dage, til den har opnået sin smukke rubinrøde farve. Gæringen finder sted ved en kontrolleret temperatur på 28-30¤C, der bevarer druernes ædle frugt og bouquet i den endelige vin. Når gæringen forbi, er lagres vinen i 10 måneder på små franske egetræsfade, hvoraf 20% er nye og de resterende 80% er 3- år gamle. Når lagringstiden er forbi, tappes vinen på flaske.

I Glasset: Babich Pinot Noir har en smuk rubinrød farve med lilla reflekser og en attraktiv frugtrig bouquet af røde bær. Smagen er mediumfyldig og karakterfuld med Pinot Noir’s krydrede frugt og en lækker "pirrende" blød eftersmag. 

Servering: Herlig rødvin til lam, kalv, fjerkræ, salater, fisk og "hygge". Server v/12-16 grader

Pressen:
Årgang 2015
Politiken - 5 vinglas - "Kølig og frisk jordbærnæse - og en smule sødme. Saftig cool smag med pæn syre og frisked. Nedtonet og meget drikkelig oversøisk pinot - drik den afkølet til kylling." (11-12-2016)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Lækker Pinot Noir fra newzealandske Babich med hindbær, jordbær og lakrids i næsen som går igen i den bløde indbydende mund som slutter af i en lang eftersmag med noter af hvid peber. Fin harmonisk sag..." (21-11-2016)

VinAvisen - 5 stjerner - "En velplejet og fløjlsblød rødvin med et fornemt og karakteristisk billede af druen Pinot Noir. Vinen har en fin krydring, en lille sødme, bløde tanniner..." (Uge 45 / 2016)

BT - 5 stjerner / "GULDMEDALJE" - "Flot, harmonisk, frisk frugt, medium let rødvin, krydderurter, lækker smag af kirsebær, hindbær, skovjordbær, urter, svampe og vaniljetoast..." (10-09-2016)

Årgang 2014
FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Super lækker og indsmigrende New Zealandsk Pinot Noir med røget kød og skovbund i næsen og opulent mund med noter af peber, lys chokolade, kirsebær og kantareller. Rendyrket fornøjelse på flaske." (15-08-2016)

VinAvisen - 5 stjerner - "Superlækker rødvin med et godt billede af druen Pinot, som man måske kan benævne som særlig newzealandsk. Smagen er kompleks og med tilpas syre..." (Uge 31 / 2016) 

Årgang 2013
Dagens.dk - 5 stjerner - "Silkeblød New Zealandsk Pinot Noir med hindbær og jordbær i både næse og mund og behersket bitterhed i eftersmagen..." (27-05-2014)

Avisen.dk - 5 stjerner (27-05-2014)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner (26-05-2014)

Årgang 2011
Smag og Behag - "I næsen har den det, en ung Pinot Noir forventes at skulle have – hindbær, jordbær og stald, og i munden går de røde bær igen sammen med nogle svampe og finsk, sød lakrids. Den er let, den er ren, saftig og imødekommende..." (april/maj nr. - 2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "En relativ let rødvin, saftig og med en frisk frugtsmag og med al Pinot Noir-druens elegance. Den kunne minde lidt om en god Bourgogne - hvilket jo ikke er så mærkeligt, da den er fremstillet på Bourgognes store rødvinsdrue." (Uge 49 / 2013) 

Årgang 2010
VinAvisen - 5 stjerner - "Super-rødvin på Pinot Noir. Flot billede af druen, flot struktur, fornemt afrundet og harmonisk. En stor nydelse..." (Uge 49 / 2012)

Årgang 2009
Ekstra Bladet - 5 stjerner - "Man finder rigtig spændende Pinot Noir vine på New Zealand og denne er på mange punkter meget typisk for stilen. En lys meget frugtig vin med smag af kirsebær med en let krydret afslutning. Bløde tanniner og klar til at drikke nu til ikke for kraftig mad. Måske især velegnet til grillet fisk." (22-06-2012)

Drinks International - Babich listed in The Worlds Most Admired Wine Brands Top 50 list for 2012.

Land: New Zealand
Område: Marlborough
Årgang: 2015
Drue: Pinot Noir
Indhold: Rødvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 13.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler