Babich, Riesling, Marlborough

119,75  m/Moms
( 95,80  u/Moms )
ekskl. levering
Den mest varierende hvidvinsdrue kommer her i en tør udgave med lang balanceret frugt. Perfekt til et glas i utide, eller for at udfordre de klassiske vine fremstillet på denne drue.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Den mest varierende hvidvinsdrue kommer her i en tør udgave med lang balanceret frugt. Perfekt til et glas i utide, eller for at udfordre de klassiske vine fremstillet på denne drue.

Området og Producenten: Marlborough er det største af New Zealands vindistrikter. Marlborough ligger omkring byen Blenheim på Syd øens nordøstlige spids i den brede, flade dal, der gennemstrømmes af floderne Wairau og Awatere på deres vej mod Stillehavet. Dalen er beskyttet mod den dominerende, våde vestenvind af bjergkæden Southern Alps. Nord øen ligger som et værn mod de kraftige efterårsstorme fra Stillehavet

Klimaet i Marlborough er solrigt, men er lidt køligere end f.eks. i Bordeaux-distriktet. Der falder ikke megen nedbør i perioden fra oktober til april og kunstvanding er nødvendig. Jorden er på overfladen dækket af store sten, der reflekterer solens stråler og holder på varmen, som kommer vinstokkene til gode i de kølige, klare sommernætter.

I Marlborough blev de første vinmarker anlagt i 1973 af industrigiganten Montana og flere vinproducenter fulgte hurtigt efter. Huset Babich Wines har i dag 108 ha vinmarker i Marlborough samt en aktiepost på 25 % i det top moderne joint-venture vineri, Rapaura Vinteners.

Babich Wines blev startet helt tilbage i 1916 og er dermed et af de ældste vinhuse i New Zealand. Denne erfaring, kombineret med en konstant søgen efter det perfekte udtryk i de enkelte druer, giver vine med stor typicitet og høj klasse. Babich er familieejet og denne konstante udvikling er med til at bibeholde den høje standard på alle vinene. Familieånden er gennemgående i hele firmaet, hvor også de ansatte har været hos Babich i mange år.

Vinen: Druerne høstes med et højt naturligt sukkerindhold, derefter bringes de hurtigt til vineriet for presning og gæring. Gæringen stoppes tidligt for at bibeholde en lille rest sukker i den endelige vin. Det høje syreniveau i Riesling druen er med til at give balance mellem sødmen og sukker, så vinen fremstår tør.

I Glasset: Flot klar farve med duft af eksotiske frugter, lime og ananas. Smagen er velbalanceret med god elegant frugt og en lang blød eftersmag.

Servering: Lækker hvidvin til fx asiatisk mad, sushi, lette fiskeretter, salater, aperitif eller bare et ”glas i utide”. Server ved 8-10¤C

Pressen:
Drinks International Babich listed in The Worlds Most Admired Wine Brands Top 50 list for 2012.

Årgang 2012
Avisen.dk - 5 stjerner - "Pirrende og udfordrende Marlborough Riesling med spændstig syre, flint i næsen, lime og grønne æbler i munden og herbale toner i den lange sprøde eftersmag. Lækker sag." (05-07-2014)

Årgang 2011
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Testens anden vindervin fra Babich - denne gang en Riesling. En fin og præcis sag med delikat sødme og toner af citrusblomst og grape og med en lille snert af flint i eftersmagen." (01-07-2013)

Land: New Zealand
Område: Marlborough
Årgang: 2013 
Drue: Riesling
Indhold: Hvidvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 10.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler