Babich, Black Label, Sauvignon Blanc, Marlborough

139,75  m/Moms
( 111,80  u/Moms )
ekskl. levering
Det bedste fra Babich kommer med “Black Label”. Her er det topdruen fra New Zealand; Sauvignon Blanc, det mest ekspressive vi længe har smagt. Perfekt tæt power og blød frugt.
Vægt: 1.500
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Det bedste fra Babich kommer med “Black Label”. Her er det topdruen fra New Zealand; Sauvignon Blanc, det mest ekspressive vi længe har smagt. Perfekt tæt power og blød frugt.  

Området og Producenten: Marlborough er det største af New Zealands vindistrikter, hvor druesorten Sauvignon Blanc er den mest udbredte. Marlborough ligger omkring byen Blenheim på Syd øens nordøstlige spids i den brede, flade dal, der gennemstrømmes af floderne Wairau og Awatere på deres vej mod Stillehavet. Dalen er beskyttet mod den dominerende, våde vestenvind af bjergkæden Southern Alps. Nord øen ligger som et værn mod de kraftige efterårsstorme fra Stillehavet.

Klimaet i Marlborough er solrigt, men er lidt køligere end f.eks. i Bordeaux-distriktet. Der falder ikke megen nedbør i perioden fra oktober til april og kunstvanding er nødvendig. Jorden er på overfladen dækket af store sten, der reflekterer solens stråler og holder på varmen, som kommer vinstokkene til gode i de kølige, klare sommernætter.

I Marlborough blev de første vinmarker anlagt i 1973 af industrigiganten Montana og flere vinproducenter fulgte hurtigt efter. Huset Babich Wines har i dag 108 ha vinmarker i Marlborough samt en aktiepost på 25 % i det top moderne joint-venture vineri, Rapaura Vinteners.

Babich Wines blev startet helt tilbage i 1916 og er dermed et af de ældste vinhuse i New Zealand. Denne erfaring, kombineret med en konstant søgen efter det perfekte udtryk i de enkelte druer, giver vine med stor typicitet og høj klasse. Babich er familieejet og denne konstante udvikling er med til at bibeholde den høje standard på alle vinene. Familieånden er gennemgående i hele firmaet, hvor også de ansatte har været hos Babich i mange år. 

Vinen: Druerne høstes fuldmodne og bringes hurtigt til vineriet hvor de presses og mosten gennemgår en kontrolleret gæring ved lave temperaturer for at bibeholde den stærke frugtaroma fra druerne. En lille del af mosten gæres på egetræsfade for at bibringe yderligere kompleksitet til den endelige vin. Målet med vinen er at fremstille en vin der har tæthed og dybde til at matche komplekse madretter. 

I Glasset: Farven er flot grøn med gyldent skær. Duften er voldsom med de klassiske toner fra Sauvignon Blanc, lige fra nyslået græs til hyldeblomst. Smagen er intens med stram syre og en varm moden frugt koncentration til at give en vin i fuldendt balance.

Servering: Virkelig lækker hvidvin til krævende fiskeretter - fx skalddyr, sushi, lyst kød, kraftige salater eller modne tørre oste. Server v/8-10¤C

Pressen:
Drinks International - Babich listed in The Worlds Most Admired Wine Brands Top50 list for 2012.

FINANSBUREAUET - 6 stjerner / "TESTVINDER" - "...vinder i form af Babich Black Label Marlborough Sauvignon Blanc 2013, …hvis man gerne vil opleve hvad al virakken omkring Sauvignon Blanc fra New Zealand går ud på, uden at skulle pantsætte hus og hjem. Vindervinen byder nemlig på alt hvad en god New Zealandsk Sauvignon Blanc skal have af hyld og græs i næsen, citrus og eksotisk frugt i munden og lang eftersmag med perfekt fylde og intensitet og sprød syre. Super lækker sag." (30-06-2014)

Land: New Zealand
Område: Marlborough
Årgang: 2014 
Drue: Sauvignon Blanc
Indhold: Hvidvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 13.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler