Pago de Cirsus, Vendimia Seleccionada

119,75  m/Moms
( 95,80  u/Moms )
ekskl. levering
Fremstillet af druer fra en enkelt vinmark. En af topvinene fra det berømte Pago de Cirsus i Navarra. Vinens kompleksitet kommer bl.a. af de 14 måneders fadlagring.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

BEMÆRK: Ikke på lager i butik - online bestillingsvare (2-3 hverdage)

Fremstillet af druer fra en enkelt vinmark. En af topvinene fra det berømte Pago de Cirsus i Navarra. Vinens kompleksitet kommer bl.a. af de 14 måneders fadlagring.

Området og producenten: Pago de Cirsus er beliggende i Navarra-distriktet og er på 200 hektar jord. Heraf er de 135 hektar beplantet med vinstokke. Vingården ledes af et stort hold ønologer, anført af den tidligere ansvarlige fra Château Haut-Brion, 1’er Grand Cru Classé fra Bordeaux. Pago de Cirsus har opnået den højeste udmærkelse et vineri kan opnå i Spanien, nemlig klassifikationen D.O. Vino de Pago. En klassifikation der kun tildeles de vinerier, hvor alle dele af vinfremstillingen fra marker, vinstokke og druer til høst, produktionsmetoder og lagring, lever op til de højeste krav. Dette er en udmærkelse Pago de Cirsus med rette er særdeles stolt af, og som vidner om kvalitet i en klasse for sig.

Klimaet i området er kontinentalt med frost om vinteren og meget varme somre. Jorden er sammensat af kalk og sand, hvilket sikrer en god dræning for druerne. En stor del af marken skråner ned mod floden på en sydvendt skråning. Dette giver ekstra sol til druerne og dermed mere modenhed til den endelige vin.

Vinen: Alle vine lagres på egetræsfade fra de førende bødkerier i Frankrig og USA. 90% fransk fad og 10% amerikansk. Vinmarken passes efter de mest optimale forskrifter med ”grøn høst”, hvor man fjerner umodne drueklaser i marken inden den sidste modning går i gang. På den måde gives mere intensitet og power til de tilbageværende druer. Efterfølgende sorteres alle druer på et sorteringsbord inden de kommer i træfadene for selve gæringen.

Vinmarken er beliggende 200 meter over havets overflade, og her er plantet Tempranillo, Syrah og Merlot-druer. Druerne høstes i slutningen af august og bringes direkte til vineriet, hvor de afstilkes, presses let og ligger til udblødning i 4 dage ved ca. 8 °C. Herefter vinificeres druerne separat, 30 % af mosten gæres på egetræsfade og resten på ståltanke med temperaturkontrol. Efter gæring blandes vinen og lagres i 12 måneder på franske egetræsfade.

I glasset: Dyb rød farve med en åben duft af modne kirsebær, lidt balsamico og vanilje fra fadlagringen. Smagen er fyldig og pakker tungen ind i bløde modne tanniner. Kirsebærnoterne fortsætter og intensiteten giver en god lang eftersmag.

Servering: Server denne vin til det lam, vildt, kød fra grillen eller tørre oste. Server ved 16–18°C. 

Pressen:
Årgang 2011
VinAvisen - 5 stjerner - "En rigtig god mad-rødvin med rygrad. God frugtfylde, bløde tanniner, fint krydderi, tilpas syre og en lillle sødme, som mange vil være glade for. Den smager ganske enkelt godt." (Uge 46 / 2015)

AOV.dk - 5 stjerner - "Herlig næse af mørke bær, ristet kaffe og grafit. Stor fylde og tæt vin med en fin garvesyre i tør mineralsk finish. Godt helstøbt glas rødvin. En nydelese." (05-11-2015)

Politiken - "Middelfyldig, ret elegant vin med moden toner af tørret frugt, kokos og træ. Tør med lidt afsluttende tannin, men pæn frugtkoncentration og en vis saftighed." (01-11-2015)

Årgang 2008
Ekstra Bladet - 5 stjerner - "Vin på Tempranillo, Merlot og Syrah fra det nordlige og noget køligere Navarra område tæt på Pyrenæerne. En lækker krydret vin hvor frugt og fad er velintegreret. En vin ideel til lammekød." (06-10-2011)

Land: Spanien
Område: Navarra 
Årgang: 2011  
Drue: Merlot, Tempranillo og Syrah 
Indhold: Rødvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 14.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler