Pago de Cirsus, Single Vineyard, Navarra

99,75  m/Moms
( 79,80  u/Moms )
ekskl. levering
Fransk finesse fra Pago de Cirsus. En supervin hvor vægten er lagt på harmoni mellem Merlot, Tempranillo og Cabernet Sauvignon. Resultatet er en vin med blød frisk frugt og god intensitet.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Fransk finesse fra Pago de Cirsus. En supervin hvor vægten er lagt på harmoni mellem Merlot, Tempranillo og Cabernet Sauvignon. Resultatet er en vin med blød frisk frugt og god intensitet.

Området og Producenten: Pago de Cirsus er beliggende i Navarra-distriktet og er på 200 hektar jord. Heraf er de 135 hektar beplantet med vinstokke. Vingården ledes af et stort hold ønologer, anført af den tidligere ansvarlige fra Château Haut-Brion, 1’er Grand Cru Classé fra Bordeaux. Pago de Cirsus har opnået den højeste udmærkelse et vineri kan opnå i Spanien, nemlig klassifikationen D.O. Vino de Pago. En klassifikation der kun tildeles de vinerier, hvor alle dele af vinfremstillingen fra marker, vinstokke og druer til høst, produktionsmetoder og lagring, lever op til de højeste krav. Dette er en udmærkelse Pago de Cirsus med rette er særdeles stolt af, og som vidner om kvalitet i en klasse for sig.

Klimaet i området er kontinentalt med frost om vinteren og meget varme somre. Jorden er sammensat af kalk og sand, hvilket sikrer en god dræning for druerne. En stor del af marken skråner ned mod floden på en sydvendt skråning. Dette giver ekstra sol til druerne og dermed mere modenhed til den endelige vin.

Vinen: Alle vine lagres på egetræsfade fra de førende bødkerier i Frankrig og USA. 90% fransk fad og 10% amerikansk. Vinmarken passes efter de mest optimale forskrifter med ”grøn høst”, hvor man fjerner umodne drueklaser i marken inden den sidste modning går i gang. På den måde gives mere intensitet og power til de tilbageværende druer. Efterfølgende sorteres alle druer på et sorteringsbord inden de kommer i træfadene for selve gæringen.

Denne vin er sammensat af 50% Merlot, 30%Tempranillo og 20% Syrah. Druerne høstes fuldmodne og bringes straks til vineriet, hvor de gennemgår en kontrolleret gæring ved 26 – 28°C over ca. 13 dage. Efter endt gæring lagres vinen i 9 måneder på egetræsfade.

I Glasset: Dyb granatrød farve med blå kant. Duften er præget af friske blåbær og en anelse krydderi fra fadlagringen. Smagen er fyldig, uden at blive tung. Frisk og frugtfyldt med noter af blå og røde bær i flot harmoni. Tanniner er velbalanceret med den tætte bløde frugt i eftersmagen.

Servering: Velegnet til kødretter med god krydring og tørre spanske oste. Server ved 16–18°C.

Pressen:
Årgang 2013
FinansBureauet – 5 stjerner – ”Blød og besnærende Merlot domineret spansk sag med brombær og blåbær i næsen og fyldig og elegant mund med perfekt afstemt fad som omfavner vinens noter af brombær, tobak og espresso. Tæt på seks stjerner.” (18. juli 2016)

Årgang 2012
Ekstra Bladet - 5 stjerner / "GODT KØB" - "Tempranillo, merlot og syrah fra Navarra i det nordlige Spanien. En meget international vin i stilen med brombær, blåbær, krydderier og vanilje i smagen. Flot balance..." (29-05-2015)

Årgang 2011
VinAvisen - 5 stjerner - "Denne rødvin på druerne Tempranillo, Merlot og Syrah er helt i top - harmonisk, blød, fuld af god frugt og krydrede noter og med fint integrerede tanniner. Et rigtig godt glas til prisen." (Uge 11 / 2014)

Årgang 2010
VinAvisen - "En meget tør rødvin på druerne Tempranillo, Merlot og Syrah. En vin med markante tanniner, der gør den til en udpræget madvin - kraftige kødretter med fede saucer." (Uge 30 / 2013)

Land: Spanien
Område: Navarra 
Årgang: 2013  
Drue: 50% Merlot, 30% Tempranillo og 20% Syrah 
Indhold: Rødvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 14.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler