Cossart Gordon, Medium Rich Madeira, 5 års Bual

199,75  m/Moms
( 159,80  u/Moms )
ekskl. levering
En klassisk Madeira med en medium sødme og flot klarhed i udtrykket. Lækker til tørrede oste, frugt- og nøddedesserter eller kager.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

En klassisk Madeira med en medium sødme og flot klarhed i udtrykket. Lækker til tørrede oste, frugt- og nøddedesserter eller kager.

Området og Producenten: Cossart Gordon & Co blev etableret i 1745 og er det ældste vinfirma på Madeira. Francis Newton sejlede fra Skotland og ankom til Madeira den 12. september 1745 hvor han grundlagde firmaet. Øen Madeira ligger ud for Portugals kyst og er ikke mere end 732 km2, med 400 hektar vinmarker. Klimaet er naturligvis præget af kraftig blæst fra havet.

Vinmarkerne er anlægt i det bjergrige terræn på små terrasser. Jordbunden er præget af vulkansk jord med meget basalt. Madeira fremstilles ved at druemosten påbegynder en normal gæringsproces, denne stoppes ved at tilsætte 96% alkohol. Alt efter hvornår denne fortificering sker, får man afgjort hvor sød vinen skal være.

Vinen: Bual druen stammer fra Portugal. Den producerer store klaser med kraftigt skind. Den vokser i højden mellem 100 og 300 meter over havet hvor den trives bedst. Denne vin har en medium sødme, gæringen er stoppet efter 3 dage. Selve lagringen er foregået efter det traditionelle Canteiro system hvor fadene først opbevares oppe under loftet ved høj varme og sidenhen overflyttes vinen til de lavere etager inden endelig aftapning efter 5 år på egetræsfade. Alle fade til denne vin er amerikanske.

I Glasset: Klar ravfarvet i glasset med gylden kant. En herlig afstemt duft af vanille, tørret frugt og karamel. Smagen er medium fyldig med en god sødme. Her er noter af ristede nødder i fin balance med citrustoner og en god sødme ieftersmagen.

Servering: Lækker Madeira til tørre oste, frugtdesserter, nøddedesserter eller kager. Server ved 10-12°C

Land: Portugal
Område: Madeira
Alder: 5 år
Type: Medium Rich
Druer: Bual
Indhold: Madeira
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 19.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler