Los Vascos, Cabernet Sauvignon - Rothschild (Lafite)

119,75  m/Moms
( 95,80  u/Moms )
ekskl. levering
På Los Vascos Estate er det tydeligt, hvad gode franske producenter kan opnå, når de arbejder med druer de kender, under optimale klimabetingelser. Her er det folkene bag 1. Grand Cru Classé slottet Château Lafite Rothschild.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Årgang efter årgang bliver denne vin blevet rost til skyerne. På redaktionerne af to af verdens største vinmagasiner Wine Enthusiast og Decanter var man begejstrede fra starten. De har tidligere bl.a. udtalt om vinen: "This deliver the goods" og "One of the best values".

Område og Producent: På Los Vascos Estate er det tydeligt hvad gode franske producenter har mulighed for at opnå, når de arbejder med druer de kender, under optimale klimabetingelser. Her er det folkene bag 1. Grand Cru Classé slottet Chateau Lafite-Rothschild i Bordeaux. Resultatet: En vingård som ligger i toppen af det sydamerikanske Cabernet Sauvignon kvalitetshierarki. Når der tales om den bedste franske vin fra Chile, så er det Cabernet Sauvignon fra Los Vascos der er referencepunktet. Det 500 ha store Los Vascos Estate, ligger 220 km sydvest for hovedstaden Santiago, i Colchagua Valley, hvor der har været vindyrkning siden midten af 18-hundrede tallet.

Da Dom. Barons de Rothschild (Lafite) i 1988 ønskede at udvide deres besiddelser, blev de de første franske investorer i det moderne Chile. Los Vascos Estate blev udvalgt efter nøje undersøgelse af den eksisterende beplantning med vinstokke samt jordbunds- og klimaforhold. I dag ejer Dom. Barons de Rothschild (Lafite) hele ejendommen og har fuld kontrol med produktionen, fra vinstok til færdig vin. De egetræsfade der benyttes, kommer fra Chateau Lafite Rothschilds eget bødkeri i Bordeaux. Bedre forudsætninger kan man ikke få for at fremstille topvin.

Vinen: Los Vascos Cabernet Sauvignon er fremstillet på 100% Cabernet Sauvignon-druer, der kommer fra udvalgte parceller i Colchagua Valley, hvor jorden domineres af ler. Høsten finder sted fra slutningen af marts til begyndelsen af maj. Druerne blev høstet ved optimal modenhed, tidligt i den kølige morgen. Før druerne knuses, sorteres de ved en kvalitetskontrol.

Vinificationen sker under overvågning af både lokale og franske medarbejdere fra Château Lafite Rothschild. Skallerne udblødes i mosten, til den har opnået sin mørke purpurrøde farve. Gæringen finder sted på rustfri ståltanke ved 25-27¤C efterfulgt af 15-20 dages maceration. Når gæringen er forbi, lagres vinen i over et år på egetræsfade, inden den tappes på flaske, hvor den modner yderligere i nogle måneder, inden den frigives til salg.

I glasset: Los Vascos Cabernet Sauvignon har en klar mørk rubinrød farve. I duften finder man modne solbær, kirsebær, hindbær og blommer samt strejf af stikkelsbær, chokolade, sort peber og muskatnød. Smagen er fløjlsblød med modne tanniner og masser af frugt. Flot lang og ren eftersmag.

Servering: Lækker allround rødvin, men den er specielt i sit es til enkle retter af okse og kalv. Server v/16-18¤C

Pressen:
Årgang 2012
BT - 5 stjerner / "GULDMEDALJE" - "Karakterfuld, medium kraftig, flot, let krydret smag af kirsebær, solbær, brombær, urter, chokolade og vaniljetoast..." (25-04-2015)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Fin chilensk Cabernet Sauvignon med solbær i næsen og fast mund med bløde tanniner og toner af ristede nødder, peber og mokka..." (04-08-2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "Yderst vellavet rødvin, tør, med god, ren frugt, tilpas syre og en lang eftersmag." (Uge 27 / 2014)

AOV.dk - "UGENS VINDER" (Uge 18 / 2015)

Årgang 2011
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Flot Cabernet Sauvignon med fin volumen og fylde. Blommer og solbær inæsen, peber og mørk chokolade i munden og let røgpræg i den lange eftersmag." (06-01-2014)

Årgang 2010
FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Vellavet, blød og behagelig chilensk Cabernet Sauvignon med pæn fedme og toner af solbær, blommer og mokka. Et super køb til prisen." (11-02-2013)

BT
 - 5 stjerner / "Guldmedalje" - "Flot, frugtrig rødvin i karakterfuld Bordeaux-stil. God tannin i saftig tæt lang harmonisk smag af bl.a. modne solbær." (07-01-2012)

Den Korte Avis 
- 5 stjerner (11-12-2012)
AOV.dk
 - Ugens guldvinder (Uge 2 / 2012)

Årgang 2007
Information - 5 stjerner (23-04-2010)
BT
 - 5 stjerner
MORGENAVISEN Jyllands-Posten - 5 stjerner
VinAvisen - 5 stjerner

Årgang 2005
Jyllands-Posten - 5 stjerner
BT - Guldmedalje

Årgang 2004
Nyhedsavisen - 5 stjerner - "Et usædvanligt godt køb."

VinAvisen - 5 stjerner - "En stor og dejlig rødvin i bedste Bordeaux-stil. Den har en god duft, en blød smag og en mundrensende syre, der gør den egnet til mange kødretter."

Alt for damerne - 5 stjerner

Land: Chile
Område: Colchagua Valley
Årgang: 2013 
Drue: Cabernet Sauvignon 100%
Indhold: Rødvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 14.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler