Le Dix de Los Vascos, Rothschild (lafite)

379,75  m/Moms
( 303,80  u/Moms )
ekskl. levering
I anledningen af Rothschild-familiens 10 års arbejde i Chile valgte man at producere en helt unik rødvin med udgangspunkt i de bedste druer. Le dix de Los Vascos er kun produceret i begrænsede mængder.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

I anledningen af Rothschild-familiens 10 års arbejde i Chile valgte man at producere en helt unik rødvin med udgangspunkt i de bedste druer. Le dix de Los Vascos er kun produceret i begrænsede mængder.

Området og Producenten: Los Vascos Estate dækker et areal på 500 ha, som ligger 220 km sydvest for den chilenske hovedstad, Santiago og 40 km fra Stillehavet. Ejendommen ligger i dalene Cañeten og Colchagua i Central Valley, hvor der har været vindyrkning siden midten af 18 hundrede tallet. Dengang blev vinstokkene importeret fra Frankrig, før vinlusen (phylloxera vastatrix) hærgede Europas vinmarker.

I dag dyrkes vinen stadig på efterkommere af disse vinstokke. Da Domaines Barons de Rothschild i 1988 ønskede at udvide deres besiddelser, blev de de første franske investorer i det moderne Chile. Los Vascos Estate blev udvalgt efter nøje undersøgelse af den eksisterende beplantning med vinstokke samt jordbunds- og klimaforhold.

Vinen: Le Dix de Los Vascos er fremstillet primært på druesorten Cabernet Sauvignon, der kommer fra parceller, hvor vinstokkene er mere end 50 år gamle, samt på mindre dele Carménère- og Syrah-druer. Kunstvandingen af disse parceller er meget begrænset om foråret og i begyndelsen af sommeren. I forbindelse med den begrænsede tilførsel af vand, beskæres vinstokkene for at opnå det lave høstudbytte på 70 hl pr. ha, ligesom der ikke anvendes gødning. I Chile finder høsten normalt sted i marts. Fra begyndelsen af måneden kontrolleres sukker og tanniners modenhed ved analyse og smagning. Når modningen er perfekt, høstes druerne tidligt i den kølige morgenen.

Før druerne knuses, sorteres de ved en kvalitetskontrol. Vinificationen sker under overvågning af både lokale og franske medarbejdere fra Château Lafite Rothschild. Skallerne udblødes i mosten, til den har opnået sin intense røde farve. Når gæringen efter 3 uger er forbi, udvælges den del af vinen, der skal modnes i 18 måneder på 225 liters franske egetræsfade fra Château Lafite Rothschild’s bødkeri. Efter aftapningen lagres vinen 15 måneder på flasken, inden den frigives til salg.

I Glasset: Le Dix de Los Vascos, Domaines Barons de Rothschild (lafite), fremstår med en intens og dyb rød farve, elegant mørk bouquet med toner af solbær, læder og cigarkasse, som er fornemt integreret med fadene. Smagen er meget dyb, fyldig, velbalanceret og harmonisk med en næsten uendeligt vedholdende frugtrig eftersmag.

Servering: Topklasse rødvin til dine bedste stykker af rødt kød, vildt, lam og kalv. Server v/16-18¤C 

Pressen:
Årgang 2011
James Suckling - 94 point - "So subtle and refined with currants, roses and cedar. Full body, yet very elegant and attractively austere. It goes on for a minute or two. Such beauty. 85% cabernet sauvignon, 10% carmenere, and 5% syrah. 18 months in barrel mostly new oak."

Smag og Behag - 5 stjerner - "Virkelig delikat næse med solbær, toasted cedertræ, lidt stald, læder, Ragusa og træ. Noterne går fuldgyldigt igen i munden med lidt kanel og karamel i eftersmagen, og vi sidder med et indtryk af trimmet, elegant raceren Lafite Cabernet Sauvignon, udliciteret til Chile med succes. God fylde, dejlig balance mellem frugt og tanniner. Flot længde. Server til alt stegt kød - også gerne med kraftigt tilbehør." (oktober 2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "...Vinen har en forførende, blød smag med diskret fadlagring, og den åbner sig i munden med elegance og kompleksitet. Den kan drikkes nu, men også gemmes i endnu tre-fire år." (Uge 40 / 2014)

Årgang 2001
Decanter World Wine Awards 05: Sølv-medalje

Wine Spectator: 90 point

Smag & Behag: 5 glas "Chiles bedste rødvin".

Land: Chile
Område: Colchagua Valley
Årgang: 2011 
Drue: 85% Cabernet Sauvignon 10% carmenere og 5% syrah
Indhold: Rødvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 14.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler