Pouilly Fume, Domaine Chauveau, La Charmette

159,75  m/Moms
( 127,80  u/Moms )
ekskl. levering
Ærketypisk Sauvignon Blanc fra det bedste område i Frankrig. Stramt styret frugt med funklende friskhed. En vin der er kendt af mange og værdsat af alle der smager den.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Ærketypisk Sauvignon Blanc fra det bedste område i Frankrig. Stramt styret frugt med funklende friskhed. En vin der er kendt af mange og værdsat af alle der smager den.

Området og Producenten: Pouilly Fumé ligger i det indre Loire, som nabo til Sancerre. Det er en meget fattig jordbund, kalk og flint dominere. Dette er med til at give god dræning og vine med høj syre og meget stringent stil. Den eneste drue til hvidvin er Sauvignon Blanc og det er absolut et af de bedste steder til denne drue. Stilen er helt sin egen med mineralitet (alt efter jordbund) og stram syre og alligevel en ubeskrivelig blødhed. Denne kombination gør vinen utrolig velegnet til mad i den lettere stil, skaldyr er perfekt.

Domaine Chauveau er meget seriøse i deres tilgang til vinen. Familien ejer 30 hektar på forskellig jordbund. ”La Charmette” er høstet på kalkholdig jord. Et ungt par, hvor manden har overtaget marker og domaine fra sine forældre i slutningen af 1990erne. Der produceres ”kun” 80.000 flasker på domainet, med hovedvægten på den almindelige cuvée, som også er den der får flest gode priser og omtaler. Deriblandt 3 stjerner fra Guide Hachette i 2008. Det er meget højt for en vin i dette prisleje.

Vinen: La Charmette er dyrket på kalkholdig jord. Sauvignon Blanc druerne er høstet i slutningen af september. Druerne bliver presset i en pneumatisk presse og får derefter lov til at hvile i 48 timer inden den alkoholiske gæring sætttes i gang. Gæringen foretages i ståltank ved kontrolleret lav temperatur. Derefter opbevares vinen i tank indtil aftapning i starten af det kommende år.

I Glasset: Stor typicitet og mineralitet, lidt fedme og citrus i stilen. Smagen er medium fyldig med godt bid og rensende syre. En super balance mellem flotte hvide blomster og grønne frugter.

Servering: Denne lækre hvidvin vin vil have godt af en hummer eller andre skalddyr. Også fremragende til tørre modne oste eller et frisk glas alene. Server v/8-10¤C

Pressen:
Årgang 2013
Ekstra Bladet - 5 stjerner - "Grønne æbler i duften. Fyldig i smagen med røgede toner, fersken, blomster og røde stikkelsbær..." (10-04-2015)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Delikat Pouilly Fumé med stål i næsen, cremet mund i næsten Chardonnay agtig stil med noter af ymer, asparges og citrus og flot mineralsk eftersmag. Høj klasse." (26-01-2015)

Årgang 2008
Ekstra Bladet - 5 stjerner (07-07-2011)
Den Franske Lilje 2010 
(23-04-2010)

Land: Frankrig
Område: Pouilly Fumé (Loire)
Årgang: 2013
Drue: Sauvignon Blanc
Indhold: Hvidvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 12.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler