Prosecco DOC, Castello 4357, Fabiano

99,75  m/Moms
( 79,80  u/Moms )
ekskl. levering
Frisk og frugtfyldt Prosecco der er dedikeret til Fabianos grundlægger og navngivet efter husnummeret på den første Fabiano vinbutik. Vinen er den perfekte eksponent for Fabianos høje kvalitet, der aldrig skuffer.
Vægt: 1.500
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Frisk og frugtfyldt Prosecco der er dedikeret til Fabianos grundlægger og navngivet efter husnummeret på den første Fabiano vinbutik. Vinen er den perfekte eksponent for Fabianos høje kvalitet, der aldrig skuffer.

Området og Producenten: Familien Fabiano har været i vinbranchen siden 1912 og har løbende udvidet forretningen. I 1968 flyttede de deres aktiviteter til det nuværende hovedkvarter, der ligger mellem Verona og Gardasøen. Herfra styres familiens aktiviteter i de enkelte vinområder i regionen. I dag står Nicola Fabiano i spidsen, og selv samme mand er med i fremstillingen af vinene. Fabiano holder sig til den klassiske stil med et tvist af modernisme. Oftest bruges store gamle fade, men i de senere år er der blevet eksperimenteret mere med brugen af små fade, som bidrager til at give mere sødme og koncentration i vinene.

”Castello” er navnet på et af de distrikter, hvor en del af Venedigs historiske centrum ligger, og 4357 er nummeret på den gade, hvor grundlæggeren Francesco Fabiano startede sin første vinbutik. Sestiere Castello 4357 er således dedikeret til Venedig, hvor det hele startede for mere end 100 år siden.

Vinen: Vinstokkene gror i en jordbund præget af ler, mudder og småsten, og det sikrer god dræning til stokkene og dermed druer med masser af intensitet og karakter. Druerne høstes relativt tidligt i deres modningsproces for at sikre et højt syreindhold og masser af friskhed i den endelige vin. Ved ankomst til vineriet presses druerne let og udblødes ved lave temperaturer, hvorefter den første gæring gennemføres for at skabe en base. Herefter gennemgår vinen en anden-gæring i tanke under tryk for at skabe vinens elegante bobler.

I Glasset: Sestiere Castello 4357 er smuk gul i glasset med fine grønlige reflekser. I duft og smag mødes man af en delikat frugtrig smag med et væld af gule frugter, friske æbler, pærer og en snert af blomster. I munden opleves vinen frisk, livlig og fløjlsblød. Eftersmagen er vedholdende og flot balanceret.

Servering: Lækker Prosecco til velkomst/aperitif, til lette fiskeretter, salater eller en frugtdessert. Server ved 8–10°C.

Pressen:
VinAvisen - 5 stjerner - "En rigtig god boblevin med livlig mousse og en charmerende lille sødme. God eftersmag." (Uge 49 / 2014)

Politiken - "Diskret sødmefuld næse - underliggende fersken. Også let sødme i smagen, men dog også friskhed og syre..." (28-12-2014)

Land: Italien
Område: Veneto 
Årgang: U/Å 
Drue: Prosecco
Indhold: Mousserende vin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 11.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler