Pinot Chardonnay Spumante Brut, Beni di Batasiolo

119,75  m/Moms
( 95,80  u/Moms )
ekskl. levering
Her er en fremragende Spumante fra Barolo huset Batasiolo. En herlig frisk stil med god intensitet i boblerne. Start enhver fest med bobler.
Vægt: 1.500
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Her er en fremragende Spumante fra Barolo huset Batasiolo. En herlig frisk stil med god intensitet i boblerne. Start enhver fest med bobler.

Området og Producenten: Beni di Batasiolo er en af de store klassiske producenter i Piemonte. Med base i hjertet af Barolo distriktet, i La Morra, fremstiller de vine med elegance og typiske træk for de enkelte druer. Batasiolo er ejet af familien Dogliani, der sikrer høj kvalitet hele vejen gennem produktionen. Familien ejer i dag 9 vingårde i området med nogle af de bedste vinmarker i Barolo som toppen af kransekagen. 

Druerne til Spumante Brut kommer fra de norditalienske vindistrikter Piemonte og Oltrepo Pavese. Piemonte ligger ved foden af Alperne nær byen Torino. Oltre Po Pavese ligger i provinsen Pavia, syd for floden Po. Vinmarkerne hæver sig mod syd op mod de Liguriske Appenniner.

Vinen er produceret på druesorterne: Pinot Blanc 60% og Chardonnay 40%. Vinstokkene trives godt i områdernes kalk-, granit- og lerholdige jorder.

Vinen: Når druerne høstes i september, udvælges kun de bedste til Spumante produktionen. Vinificationen er traditionel, efter Charmat Metoden 150 kg druer presses skånsomt til 100 liter most af høj kvalitet. Gæringen finder sted ved en lav, kontrolleret temperatur på 1516°C, og afsluttes efter 10 dage. Den stille vin doseres med sukker og rendyrkede gærceller, inden den tappes på rustfrie ståltanke, hvor 2. gæringen finder sted. Når gæringen er forbi, tappes den mousserende vin på flaske. Champagneproppen sættes i, og fastholdes med en ståltråds-agraf.

I Glasset: Herlig frisk i glasset med en konstant strøm af små bobler. Duft af friske grønne æbler, citrus og hvide blomster. Smagen er mild og delikat, hvor frugtens balance fremtræder flot.

Servering: En herlig Spumante til lette fiskeretter, salater, lyst kød eller et glas til velkomst/aperitif. Server ved 8-10°C.

Pressen:
VinAvisen - 5 stjerner: "Vellavet boblevin på de to champagne-druer Chardonnay og Pinot Noir. Den har livllig mousse i glasset, en god, frisk duft og en druesmag med blød syre. Dertil et lille bid, der især gør den velegnet som ledsager til mad..." (Uge 36 / 2012)

Land: Italien
Område: Piemonte og Oltrepo Pavese
Årgang: U/Å 
Drue: Pinot Blanc 60% og Chardonnay 40%
Indhold: Mousserende vin
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 12.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler